Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Jos Verstappen

Pitstop Verstappen mondt uit in inferno

Het wel of niet terugkeren van bijtanken in de Formule 1 is momenteel een hot topic. In 1994 leidde eenzelfde terugkeer tot even spectaculaire als beangstigende taferelen. Op de Hockenheimring was de hoofdrol weggelegd voor niemand minder dan Jos Verstappen.

In 1994 rijdt Jos Verstappen gedurende zijn debuutseizoen voor Benetton. Op de Hockenheimring komt hij binnen voor een pitstop zoals hij dat al vele malen eerder deed dat seizoen. Het verschil met die andere keren is echter dat hij daarna niet meer wegrijdt. In plaats daarvan moet hij zien te ontsnappen aan een enorme vlammenzee als het team benzine knoeit over de hete achterkant van de wagen.

In zekere zin betekende de pitbrand de redding van het seizoen van Jos Verstappen. Benetton-teambaas Flavio Briatore speelde met het idee om de Nederlander uit de auto te zetten, maar dat kon hij na die pitbrand niet meer maken. In de twee daaropvolgende races pakte Verstappen zijn enige twee podiumplaatsen uit zijn carrière, waarmee hij overigens niet kon voorkomen dat hij aan het eind van het seizoen alsnog werd vervangen door Johnny Herbert.

Bekijk de angstaanjagende beelden van de pitbrand hier.

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken