Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Video: RacingNews365 gaat op het echte asfalt de strijd aan met simracers

Simracers zijn onwijs snel in de geavanceerde simulators, maar hoe snel zijn de simracers nu op het circuit? Die vraag wilde RacingNews365-podcast presentator Joris Mosterdijk graag beantwoord hebben. Daarom reisde hij af naar het kartcircuit van Driebergen om het daar op te nemen tegen de simracers van de GPVWC-competitie.

Onze podcast- en video-presentator Joris Mosterdijk probeert in een unieke video-serie te ontdekken hoe moeilijk het is om coureur te worden. De 26-jarige presentator heeft geen ambities om het tot de Formule 1 te schoppen, maar hoopt de RacingNews365-fan een uniek kijkje achter de schermen te geven. Onlangs behaalde Mosterdijk zijn racelicentie, nam hij het op de kartbaan op tegen de pijlsnelle zoon van Tom Coronel, Rocco Coronel, en dus werd het tijd voor de volgende stap: een race rijden!

Dat deed Mosterdijk op het kartcircuit van Driebergen, waar hij het in een sprintrace en race opnam tegen de simracers die uitkomen in het door GPVWC georganiseerde sim-kampioenschap. Het staat in de simrace-wereld bekend als een van de meest succesvolle en gerespecteerde kampioenschappen, waarin onder andere ook Rudy van Buren uitkwam. De coureurs uit het kampioenschap reisden vanuit heel Europa af naar Driebergen om het daar eens in het echt tegen elkaar op te nemen.

Mosterdijk profiteerde van die unieke kans om zich zelf te testen ten opzichte van de ambitieuze simracers. In de onderstaande video zie je daarvan het resultaat!

Ben je zelf geïnteresseerd om een simrace carrière te starten, race dan snel naar GPVWC en treed zo in de voetsporen van Rudy van Buren!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull