Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
IndyCar Series

Video: Rinus VeeKay crasht snoeihard en breekt vinger tijdens Indy 500-testdag

Tijdens de eerste minuten van de Indy 500-test op de Indianapolis Motor Speedway ging het meteen goed fout voor Rinus 'VeeKay' van Kalmthout. De talentvolle Nederlander raakte de controle over zijn IndyCar kwijt en kwam snoeihard in de muur terecht.

Het goede nieuws is in ieder geval dat Rinus VeeKay' van Kalmthout op eigen kracht uit zijn IndyCar-bolide kon kruipen. Na een medische check mocht hij van de dokters al snel weer terug naar zijn team.

De Nederlander, vorig jaar tijdens zijn debuutseizoen winnaar van de Rookie of the Year-prijs, crashte al kort na het begin van zijn testronden op het Indy 500-circuit ter voorbereiding op de Indy 500 die op 30 mei plaats zal vinden.

Hij raakte in de eerste bocht de controle over zijn bolide kwijt. Er stond een sterke wind, die ongetwijfeld een rol heeft gespeeld. De achterkant van de bolide van Ed Carpenter Racing brak uit en VeeKay maakte op hoge snelheid een spin alvorens hij hard de muur raakte.

De testdag van VeeKay zit er ongetwijfeld op, want zijn auto liep veel schade op. Op vrijdag is er nog een tweede en laatste testdag. Hopelijk kan hij dan de zure nasmaak van deze donderdag wegspoelen. Over tien dagen begint het IndyCar-seizoen met een race in Alabama.

Direct nadat hij het medisch centrum verliet, bood Van Kalmthout zijn excuses aan zijn team aan. "Ik ben oké. Een beetje door elkaar geschud, maar ik kan zeker nog rijden. Mijn excuses aan het team. Ik wilde zoveel mogelijk ronden rijden als ik kon. Dit was heel, heel erg ongelukkig. Het spijt me heel erg, het was een heel raar moment."

Update: 19:00 uur. Van Kalmthout zegt een vinger te hebben gebroken bij de crash, maar toch zal hij proberen morgen achter het stuur te kruipen.

Check hieronder de crash van Van Kalmthout.

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender

2 reacties

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Max Waarom Verstappen geen enkele op zachte banden heeft gereden