Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Video: Wat doet een Trackside Engineering Director in de Formule 1

Andrew Shovlin, je hebt zijn naam waarschijnlijk al relatief vaak voorbij zien komen. Bij Mercedes is hij een grote naam en draagt hij de titel Trackside Engineering Director. Maar wat houdt die baan nou eigenlijk in?

Shovlin Wolff Mercedes
Video
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Andrew Shovlin is een grote man bij Mercedes, waar hij al sinds 1999 werkt, toen het team nog als BAR door heht leven ging. Op YouTube is hij regelmatig te vinden om uitleg te geven over het verloop van raceweekenden en ook staat hij na de race regelmatig de pers te woord.

Zijn titel is officieel 'Trackside Engineering Director', een hele mond vol. Hij is dus een engineer, die tijdens een raceweekend vanaf het circuit leiding geeft aan alle andere engineers.

Zij zorgen ervoor dat het maximale uit de Mercedes-bolide en de banden wordt geprest, elk weekend opnieuw. Tegelijkertijd staat hij in contact met de mensen in de fabriek, zodat wij alle problemen met de wagen kunnen oplossen of oplossingen kunnen vinden voor bepaalde verbeterpunten.

Maar natuurlijk is hij niet 365 dagen per jaar op het circuit te vinden. Ook in de fbariek heeft hij een heel takenpakket, dat er aldaar weer heel anders uitziet. In de onderstaande video legt hij uit wat zijn takenpakket op en naast het circuit precies inhoudt.

Ook interessant:

De Grand Prix van Monaco stond niet bol spanning, maar er vielen genoeg mensen in positieve of juist negatieve zin op. En dat is al-tijd voer voor uitgebreid napraten in de Formule 1-podcast van RacingNews365.

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Mercedes

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

1 reactie

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Vasseur Ferrari van een andere planeet tijdens de testdagen