Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Villeneuve haalt uit naar 'amateuristische' stewards: "Verstappen verdiende ook een straf"

Max Verstappen en Lando Norris vochten een verbeten duel uit in de Verenigde Staten. Jacques Villeneuve haalt keihard uit naar de stewards, die Norris bestraften. Volgens de Canadees had Verstappen ook een straf verdiend.

Verstappen Norris USA
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen en Lando Norris kwamen elkaar meermaals tegen tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten. Verstappen plaatste zijn Red Bull naast de auto van Norris in de eerste bocht, waarna het tot een strijd om de derde plaats kwam in de slotfase. Norris haalde zijn titelrivaal in, maar deed dat buiten de baan en kreeg een straf van vijf seconden. Voormalig Formule 1-coureur Jacques Villeneuve hekelt de rol van de stewards.

"De stewards hebben er een zooitje van gemaakt", stelt Villeneuve tegenover CanadaCasino.ca. "Verdient Max een straf omdat hij Lando volledig van de baan duwde bij de start? Ja. En laten we eens kijken naar het incident waar Lando voor bestraft werd. Drukte Lando het gaspedaal in toen hij buiten de baan terecht kwam? Ja. Lag hij voor bij de apex? Het is moeilijk te zien vanuit die hoek, maar het is mogelijk. Waarom schoot hij van de baan? Omdat hij van de baan werd geduwd! Lando was in het voordeel, maar Max haalde de bocht niet. Ze gingen er allebei af."

Villeneuve snapt dan ook niets van de straf voor Norris. "De regels zijn duidelijk. Je krijgt een straf van vijf seconden als je een andere auto van de baan rijdt. Ze hadden allebei een straf moeten krijgen. Het ene incident is geen excuus voor het andere incident. Dat zou betekenen dat Norris op de derde plaats eindigt en Max vijfde wordt. De stewards waren niet consistent. Als je de regels strikt toepast, pas ze dan op iedereen toe. Het maakt een enorm verschil en heeft invloed op het kampioenschap."

Daarna gaat de wereldkampioen van 1997 nog een stukje verder. "Ze erkenden niet eens dat Max Norris van de baan duwde. Ze keken er niet eens naar. Het waren amateurs. Als ze allebei een straf ontvingen, pakte Norris twee punten meer en Max vier minder. McLaren had bovendien nóg twee punten gekregen voor Oscar Piastri. Het was simpelweg de incompetentie van de stewards dat ze niet zagen wat er aan de hand was. Mensen willen consistentie zien. Het moet niet gebaseerd zijn op het resultaat van de actie van een coureur. Het moet gebaseerd zijn op de actie zelf. Omdat Norris een voordeel had, bestraften ze hem en negeerden ze wie er begon. Er vonden twee aparte incidenten plaats."

Dit weekend wordt de GP van Mexico verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Mexico, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Jordan ziet rol Verstappen in vernietigende voorspelling over Norris