Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Jacques Villeneuve

Villeneuve kritisch op 'onvolwassen' Leclerc: "Een fout van een rookie"

Jacques Villeneuve was na de kwalificatie tijdens de Grand Prix van Sakhir zeer lovend over het optreden van Charles Leclerc. Een dag later was de Formule 1-wereldkampioen van 1997 echter zeer teleurgesteld in het optreden van de Ferrari-coureur tijdens de race in Bahrein.

Leclerc Sakhir
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Na afloop van de race in Sakhir liet Jacques Villeneuve zich tegenover Sky Sport Italia stevig uit over het optreden van Ferrari-coureur Charles Leclerc. De Canadees kon niet begrijpen dat Leclerc zo erg de fout in kon gaan na een schitterend optreden tijdens de kwalificatie op zaterdag: "Leclerc was op zaterdag echt fenomenaal, het was niet normaal hoe snel hij was in de kwalificatie. Dat straalde ook van hem af, hij was echt heel blij met de ronde. Hij is vaak keihard voor zichzelf, maar ditmaal zag je echt dat hij meer dan tevreden was. Hij wist dat hij er alles had uitgehaald, maar een dag later ging hij weer eens de fout in."

"Het was namelijk echt een enorme fout van Leclerc", vervolgt Villeneuve vol ongeloof over de crash van de Mongesk, die ook het einde betekende van Max Verstappen zijn race. "Het was weer zoals in Oostenrijk. Charles reed als een rookie in plaats van een coureur met ervaring. Hij was te agressief. Een ervaren coureur doet dit niet, dus ik vond het echt een heel opmerkelijke actie van hem. Leclerc liet ons in een klap zijn geweldige kwalificatieronde vergeten."

Volgens Villeneuve zou Leclerc sowieso in de grindbak zijn geëindigd als Sergio Perez de Ferrari-coureur ruimte zou hebben gegeven. "Leclerc zou dan rechtdoor zijn geschoten, hij remde echt veel te laat. Het leek erop of dat hij dacht dat hij een kwalificatierun aan het rijden was. Ik snap ook echt totaal niet waarom hij zoveel risico's nam in het begin van de race. Dat was in deze race totaal niet nodig. Een gebrek aan volwassenheid speelde hem parten, hij heeft de situatie echt totaal verkeerd ingeschat."

Ter verdediging van Leclerc liet Villeneuve nog wel weten dat de slechte wagen van Ferrari waarschijnlijk de agressieve rijstijl van Leclerc verklaart: "Sebastian Vettel heeft het nog steeds lastig met de Ferrari van dit jaar, maar dat was al langer bekend. Je moet namelijk heel agressief met deze auto rijden om er nog wat van te maken en daarom lukt het Charles nog wel om af en toe te presteren met deze bolide. Echter zie je dat je daardoor ook al snel over het randje gaat en dan eindig je alsnog met niks."

Moet Red Bull met het oog op 2021 meer afgaan op wat Max Verstappen van zijn teamgenoot verlangt? Dit en meer in de nieuwste F1-podcast met Ruud Dimmers, Tom Coronel en Thomas van Groningen.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Sakhir 2020 RN365 Nieuwsdossier

18 reacties

Viaplay
x
Verstappen reageert: "Hou dan gewoon je mond"