Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Jacques Villeneuve

Villeneuve looft 'machine' Verstappen: "Zelfs Hamilton kon dat niet in zijn beste jaren"

Hoe goed is Max Verstappen echt, nu Red Bull-teamgenoot Sergio Perez vooralsnog goed in het spoor blijft van de Nederlander? Exclusief voor RacingNews365 geeft oud-wereldkampioen Jacques Villeneuve antwoord op deze vraag

Jacques Villeneuve
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In zijn eerste seizoen in de Formule 1 werd hij direct tweede. Een jaar later, in 1997, eiste hij al de wereldtitel voor zich op. Zo mooi als die eerste twee jaren werd het daarna nooit meer voor Jacques Villeneuve. Uiteindelijk prijken er achter zijn naam 165 F1-races, 11 GP-zeges en één wereldtitel. Op het circuit van Hockenheim in 2006 reed hij zijn laatste races in de Formule 1, maar de ontwikkelingen in de koningsklasse bleef hij altijd volgen. Zo ook de opkomst van Max Verstappen.

"Max is een machine. Hij is echt een machine, hij heeft nooit een dipje", legt Villeneuve exclusief aan RacingNews365 uit. "Hoe hij met zichzelf omgaat en hoe hij het hele seizoen domineert... Een dipje bij hem betekent dat hij als derde eindigt in plaats van eerste in een race. Ik denk niet dat we dit ooit gezien hebben."

"Elke coureur heeft wel eens momenten dat ze moe waren, er niet goed bij zaten. Maar ik weet niet waar Max zijn energie vandaan haalt. Hij is jong, maar niet in racetermen, hij racet al zijn hele leven."

Hamilton nog regelmatig met fouten

Villeneuve verwacht dat Verstappen nog wel een tijdje door kan gaan op zijn huidige niveau. "Vermoeidheid zou in kunnen slaan, maar het ziet er niet naar uit dat hij moe wordt van het weekend na weekend racen. Het maakt niet uit hoe zwaar of makkelijk het is, hij is altijd zijn beste vorm en de fouten gebeuren achter hem."

"Zelfs Lewis (Hamilton, red.) had dat niet in zijn beste jaren, waarin hij altijd drie, vier races met een dipje had. Toen schoot hij wakker en ging er weer vol voor. Maar ik heb nog nooit zo'n coureur gezien als Max, met zoveel vertrouwen. Er waren races waar er grote fouten waren, maar op de een of andere manier werkte het toch. Hij maakte die fouten in zijn eerste jaren, fouten waarbij sommige teams hem misschien niet in de Formule 1 hadden gehouden, maar dat station is hij nu gepasseerd", zo sluit de voormalig F1-coureur af.

Ook interessant:

Getergde Verstappen zal direct hard terug slaan

In de nieuwste RN365 F1-podcast bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk de strijd tussen Verstappen en Perez in Baku. Werd Max op waarde geklopt? Maar er is nog veel meer te bespreken, zoals hieronder te beluisteren is.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

15 reacties

Viaplay

Unibet
x
Analyse Waarom Hamilton vanwege Verstappen terecht de noodklok luidt