Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Villeneuve vertrouwt Wolff niet inzake Verstappen: "Alleen bedoeld om Red Bull te irriteren"

Jacques Villeneuve denkt dat Toto Wolff Max Verstappen helemaal niet wil aantrekken. De voormalig wereldkampioen ziet het als een middel om Red Bull te irriteren.

Wolff Saudi Arabia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Gaat Max Verstappen naar Mercedes overstappen? Het is een vraag die de laatste tijd steeds vaker gesteld wordt. De saga rond Christian Horner en Helmut Marko ligt ten grondslag aan die geruchten. Horner werd na een extern onderzoek naar vermeend grensoverschrijdend gedrag vrijgesproken, waarna er even geruchten de kop op staken dat Marko geschorst zou worden. Verstappen leek op dat moment zijn toekomst aan de Red Bull-adviseur te verbinden.

Toto Wolff laat ondertussen zijn interesse duidelijk blijken. De teambaas van Mercedes stelde al dat hij in zijn zoektocht naar een vervanger voor Lewis Hamilton zou afwachten wat Verstappen ging doen. Voormalig wereldkampioen Jacques Villeneuve gelooft echter helemaal niets van die verhalen.

"Ik kan me niet voorstellen dat Wolff Verstappen wil aantrekken", stelt Villeneuve tegenover Express. "De enige reden waarom hij interesse toont is om Red Bull te irriteren. Ik zie Max niet bij Mercedes rijden omdat ze in 2021 het kampioenschap aan hem verloren. Het zou meer te maken hebben met het feit dat hij Red Bull wil terugpakken."

Villeneuve ziet dat het niet allemaal op rolletjes loopt bij Red Bull. "Er zijn op dit moment veel persoonlijke vetes, zowel binnen als buiten Red Bull. Het is een puinhoop. Zou het team even goed zijn zonder Horner? Dat is een moeilijke. Zou het team winnen zonder Verstappen? Waarschijnlijk wel. Max wint omdat hij een geweldige auto heeft en Red Bull wint omdat ze een geweldige coureur hebben. Maar hij is niet de enige geweldige coureur op de grid. Zet Fernando Alonso in die auto en hij zou ook winnen."

"Ik weet zeker dat Max gelooft dat hij bij Mercedes en Ferrari ook kan winnen en dat hij het verschil kan maken. Daar moet hij in geloven, maar dat weten we pas als Max die stap zet. Op dit moment verslaat hij Sergio Perez en dat maakt hem geweldig. Maar we weten niet hoe goed Perez echt is. We weten alleen dat hij niet zo goed is als Verstappen", sluit Villeneuve af.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China