Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Jacques Villeneuve

Villeneuve: "Losse F1-races in plaats van volwaardig wereldkampioenschap"

Het coronavirus heeft de wereld in haar greep en dit heeft ook invloed op de Formule 1-wereld en kalender. Voorlopig lijkt het erop dat het F1-circus nog een flink aantal Grand Prix zal kunnen rijden, maar niks is zeker op het moment. Volgens Jacques Villeneuve zou het zomaar kunnen dat er geen wereldkampioen komt dit jaar.

Hamilton Barcelona dag 4
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Jacques Villeneuve is tegenwoordig woonachtig in Milaan. In de Noord-Italiaanse stad geldt al weken een verbod om de straat op te komen en dus leeft de Canadees in quarantaine. Tegenover het Italiaanse Sky Sport liet Villeneuve zich via Skype uit over de gevolgen van het Coronavirus voor de Formule 1-wereld. "Mochten we weer kunnen gaan racen in de zomer, dan zullen we een ontzettend druk programma voor de kiezen krijgen. Het is nog maar de vraag of dit in het voordeel is van de jongere of de oudere coureurs op de grid."

"Het kan echter ook zomaar gebeuren dat we dit jaar geen kampioenschap gaan krijgen. Wanneer we te weinig races kunnen rijden, dan zullen we namelijk net als vroeger terug moeten naar het organiseren van enkele losstaande GP's die niet met elkaar in verband staan", aldus de voormalig wereldkampioen, die het lastig vindt om in te schatten wanneer men kan spreken over een volwaardig kampioenschap.

"In mijn ogen kun je met vijf races geen kampioenschap maken, maar wellicht kunnen we op het laatste moment nog uitwijken naar wat oudere Europese circuits om de kalender toch nog te vullen. Dat is echter nog koffiedik kijken. Monaco kan bijvoorbeeld niet doorgaan, doordat men daar slechts één keer per jaar het circuit op kan bouwen en dat gaat niet midden in de zomer. Het was zodoende logisch dat ze de GP compleet hebben afgelast."

Een ander historisch autosport evenement, de Indy 500 staat daarnaast ook onder druk. Volgens Villeneuve, voormalig winnaar van de legendarische race wordt het zeer lastig om het evenement dit jaar door te laten gaan. "De INDY 500 kan ook weleens afgelast worden, want daar is er ook een lange voorbereiding nodig om het evenement te organiseren. Zo beginnen ze daar al ruim van te voren met de kwalificatiedagen van het evenement. Daarnaast moeten we ook niet vergeten dat fans van over de hele wereld op het moment veel geld verliezen en ze daardoor wellicht niet in staat zijn om kaartjes te kunnen kopen."

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1