Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
FIA

Breaking: CEO FIA legt functie neer

De CEO van de FIA, Natalie Robyn, legt haar functie neer. Ze is hiermee het vierde FIA-lid met een hoge functie die vertrekt sinds december vorig jaar.

FIA vlag 2020
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © FIA

Natalie Robyn werd 18 maanden geleden aangesteld als Chief Executive Officer, een van de hoogste posities binnen de FIA. In een statement geeft de FIA aan dat Robyn in "in onderling overleg is vertrokken om kansen buiten de FIA ​​na te streven."

"Natalie heeft het voortouw genomen in een grondige herziening van de operationele structuur van de Federatie en speelde een cruciale rol in de modernisering van de FIA, de verbetering van het bestuur en het waarborgen van duurzame financiële stabiliteit. Haar besluit om kansen buiten de FIA na te streven, heeft ertoe geleid dat ze de organisatie met wederzijds goedvinden heeft verlaten, met ingang van eind mei", aldus de FIA. 

Robyn is hiermee de vierde senior executive sinds december die besloten heeft om de FIA te verlaten. Haar vertrek komt vlak na het vertrek van o.a. technisch directeur single seater Tim Goss en sportief directeur Steve Nielson. 

Ook Robyn zelf reageert: "De rol van CEO bij de FIA was een enorm voorrecht en ik ben dankbaar dat ik leiding heb mogen geven aan een herstructurerings- en hervormingsprogramma. Nu is het tijd om afscheid te nemen in de wetenschap dat de organisatie nu beter is toegerust voor de uitdagingen die voor ons liggen. Ik ben erg trots op mijn rol in het bevorderen van de transformatie van de FIA in zowel sport als mobiliteit, en ik ben blij dat ik een organisatie kan verlaten die bestaat uit een geweldig team van getalenteerde en toegewijde mensen."

FIA-president Mohammed Ben Sulayem: "Natalie's benoeming was opmerkelijk als de eerste CEO in de geschiedenis van de FIA. Ze heeft een grote bijdrage geleverd aan een ingrijpende reorganisatie van onze operationele en managementstructuur en aan onze financiële duurzaamheid. Namens de FIA wens ik haar het allerbeste voor de toekomst."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"