Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Volgende Verstappen-'slachtoffer' waarschuwt de concurrentie: "Dat is een slecht teken"

Viervoudig F1-kampioen Alain Prost ziet Max Verstappen snel naderen op de lijst met meeste F1-zeges aller tijden. De Fransman is onder de indruk van de Red Bull-coureur.

Verstappen Qatar win
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen loopt nog een wereldtitel 'achter' op Alain Prost, maar qua aantal zeges komt de Nederlander er snel aan. De 51 stuks van de Fransman zullen binnenkort hoogstwaarschijnlijk worden geëvenaard door de drievoudig kampioen van Red Bull. 'Le professeur' is diep onder de indruk van Verstappen.

"Een derde titel winnen is al geweldig. Er drie achter elkaar winnen is nog geweldiger. Alleen een paar hele grote namen hebben dat geflikt. Wat Max Verstappen in mijn ogen echter nog geweldiger maakt, is zijn vermogen om zich te blijven ontwikkelen, nooit te struikelen en altijd meer te willen", zo schrijft hij in L'Équipe.

"Er bestaat geen twijfel over dat hij een geweldige coureur is geworden, maar wat hem nóg sterker maakt, is de manier waarop hij één is met zijn team en zijn bolide. Hij is een geweldenaar die elke dag naar perfectie streeft."

			© XPBimages
	© XPBimages

Prost: "Slecht nieuws voor concurrentie Verstappen"

Prost ziet een hele andere Verstappen dan een aantal jaren geleden. Dat is geen fijn vooruitzicht voor alle andere F1-coureurs die graag successen willen boeken, concludeert hij. "Max is niet meer die jonge jongen die soms fouten maakte en door zijn ongeduld in de muur belandde. Nee, die Max is eind 2021 verdwenen na die magistrale strijd met Hamilton. De zevenvoudig kampioen verslaan heeft Max vertrouwen en zelfverzekerdheid gegeven. Die eerste titel heeft hem sterker gemaakt."

"Sindsdien is hij kalmer geworden, behalve in zijn zoektocht naar perfectie. Dat is een slecht teken voor de concurrentie, want ik zie Max niet op korte termijn stoppen. De volgende twee jaren zullen voor weinig verandering zorgen. In 2026 zal Verstappen door de synergie met Red Bull wederom mee gaan strijden voor de titel."

Praat mee!

Viaplay
x
FIA geeft uitleg over cruciaal safety car-moment met Norris in Miami