Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Voorbereiding Alonso verre van optimaal: "Baal voor de monteurs"

In 2017 kwam Fernando Alonso, zag en overwon hij bijna tijdens de Indianapolis 500. De nu 37-jarige Spanjaard kon lang meestrijden om de voorste posities, tot zijn Honda-motor na negentig procent van de racefstand de geest gaf. Voor de editie van 2019 is Alonso terug op de Brickyard, maar voorlopig verloopt de voorbereiding verre van optimaal.

Fernando Alonso Indy 500 training
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren Indy

Tijdens de eerste testdag, afgelopen dinsdag, stond de wagen van Alonso lange tijd in de garage. De papaya-oranje McLaren met startnummer 66 had te kampen met elektronische problemen. Op woensdag smeet de Spaanse tweevoudig wereldkampioen zijn IndyCar tot overmaat van ramp in de muur.

“Ik kreeg te maken met onderstuur en ondanks dat ik het gas eventjes losliet bij het ingaan van de bocht, kon ik de voorkant van de wagen niet meer opvangen", stak Alonso de hand nadien in eigen boezem. "De muur kwam te snel, te dichtbij. Helaas ben ik gecrasht. We hebben wat testtijd veloren en ik baal voor het team, maar hopelijk leren we hiervan."

Sportief directeur Gil de Ferran erkent dat het McLaren Indy-team voorlopig nog niet de gehoopte resultaten boekt. "Na elektrische problemen op dinsdag, waar we veel tijd mee verloren, heeft het team in de nacht op woensdag hard gewerkt om de wagen aan te passen. Het is daarom zonde dat de tweede trainingsdag voortijdig tot een einde werd gebracht door de crash. Natuurlijk heeft dat invloed op onze voorbereiding, maar de neuzen blijven dezelfde kant op wijzen. Fernando is mentaal in een opperbeste staat en we moeten zorgen dat we op een kalme en vastberaden manier verder gaan."

Alonso mag komend weekend aan de bak om zich te kwalificeren voor de Indianapolis 500. Er zijn 36 gegadigden voor 33 startplaatsen. In zijn eerste deelname reed Alonso, destijds nog intensief gesteund door het ervaren Andretti-team, naar een keurige vijfde kwalificatietijd.

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Fernando Alonso

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking FIA en F1 willen actie ondernemen na noodkreet Verstappen