Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Voormalig F1-coureur maakt zich zorgen over 'gevaarlijk' circuit in Jeddah

Het nieuwe circuit in Saoedi-Arabië moet het snelste stratencircuit worden wat de Formule 1 ooit gezien heeft. De razendsnelle bochten en hoge topsnelheden moeten zorgen voor een spannende race, al uit Damon Hill zijn zorgen over de mogelijke gevaren die het circuit in Jeddah met zich meebrengt.

Damon Hill maakt zich 'toch een klein beetje zorgen' over het Corniche Circuit in Jeddah. De één na laatste Grand Prix van het jaar wordt verreden op het gloednieuwe stratencircuit in Saoedi-Arabië. De gemiddelde snelheid over een rondje moet meer dan 250 kilometer per uur zijn, wat het circuit een van de snelste van de kalender maakt. Met maar liefst 27 bochten, waarvan het overgrote deel op zeer hoge snelheid vlak langs de muur, lijkt het enigszins op het stratencircuit in Baku. Razendsnel langs de muur scheuren klinkt volgens Hill niet enorm veilig, zo legt hij uit in de F1 Nation Podcast . "Ik maak me een beetje zorgen om de hoge snelheid." "Er is niet echt ruimte naast de baan. Ze gebruiken daarentegen wel de veiligere muren die ze ook op Indianapolis gebruiken, maar het worden hele hoge snelheden en weinig ruimte buiten het asfalt. Dit wordt een kwestie van hoge risico's en veel gevaar. Daar krijgt je de aandacht van een coureur wel voor."

Mercedes of Red Bull de favoriet?

Menig Formule 1-prominent wijst het stratencircuit in Jeddah aan als een 'Mercedes-circuit', al vindt Hill dat dit nog niet vastgesteld kan worden. "Dat is nog lastig te oordelen, want het is echt een ongebruikelijk circuit", vervolgt de voormalig F1-coureur. "Ik heb het vergeleken met Bakoe, maar Ross Brawn zei juist dat het een compleet verschillend circuit is." "Het lijkt een beetje op een kruising tussen Singapore en Bakoe. Ik denk dat het in ieder geval goed is dat niemand weet waar ze naartoe zullen gaan. Het is een compleet nieuwe plek, een onbekend circuit. En dat op een cruciaal punt in het kampioenschap. Deze race gaat enorm belangrijk worden voor de titel", sluit hij mee af.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'