Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Voormalig F1-coureur wijst beste Mercedes-optie voor 2025 aan

Als het aan voormalig Formule 1-coureur Christian Danner ligt, dan wordt niet Andrea Kimi Antonelli de opvolger van Lewis Hamilton bij Mercedes. De Duitser schuift Carlos Sainz nadrukkelijk naar voren als 2025-rijder bij het team.

Hamilton race Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Wie o wie gaat toch het tweede zitje bij Mercedes bemannen in 2025, naast George Russell. Nadat Lewis Hamilton nog voor de start van het seizoen bekendmaakte over te stappen naar Ferrari, begon het grote speculeren.

Inmiddels wordt de lijst met gegadigden steeds kleiner. Teambaas Toto Wolff maakt er geen geheim van dat hij graag wereldkampioen Max Verstappen naar Mercedes wil halen, maar dat lijkt zeker niet in 2025 te gebeuren, gaf Verstappen recent nog aan. Dan blijven vooral nog Mercedes-talent Andrea Kimi Antonelli en Carlos Sainz over. 

Oud-coureur en huidig F1-analist Christian Danner geeft Wolff ongevraagd advies. "Kimi Antonelli was goed in Silverstone. Maar als iemand meestal rond de twaalfde plek rijdt, is dat dan de juiste man om Hamilton te vervangen bij Mercedes?", vraagt Danner zich af bij het Duitse Motorsport Magazin.

Als het aan de Duitser ligt, wordt Kimi Antonelli (17) dus niet de opvolger van Hamilton. Mede omdat hij er geen haast zit bij zijn entree in de F1, hij heeft immers al een contract bij Mercedes. "Je kunt het zo lang uitstellen als je wilt. Je kunt hem nog een jaar parkeren. Toto moet nu beslissen wie echt het beste voor hem is. En natuurlijk is dat Carlos Sainz, daar hoeven we het niet eens over te hebben."

Bereid om te wachten

Danner verwacht dat Sainz ook bereid is om te wachten om naar een topteam te gaan, hoewel hij ook in verband wordt gebracht met Audi en Williams. "Carlos weet dat alle opties die hij heeft - met uitzondering van Mercedes - hem een auto bezorgen waarmee hij weer op Toro Rosso-niveau zit. Dat is niet helemaal in zijn voordeel."

Daarom denkt Danner dat Sainz de gesprekken met Mercedes heeft geopend, al is het maar voor een contract voor een jaar. "De gesprekken met Mercedes zijn op dit moment zeker geïntensiveerd. Logisch, zeker gecombineerd met het feit dat de wagen nu ook weer in staat is om te winnen", doelt Danner op de recente zeges van Hamilton en Russell.

"Als hij in 2025 races wint, vooraan meedraait en op gelijke hoogte met Russell rijdt, denk je dan dat Mercedes Antonelli onnodig vroeg in de auto zet?", vraagt Danner zich af. "Nooit van zijn lang zal je leven. Als ik hem (Sainz, red.) was, zou ik het zeker doen. De rest is tijdverspilling. Hij zal dan ergens verdwijnen in de marge en dan heeft niemand hem meer nodig. Zo gaat dat in de Formule 1."

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'