Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Voormalig Ferrari-president: "Verstappen heeft de harten van de fans veroverd"

Luca di Montezemolo stond jarenlang aan het roer van de Scuderia. Zo was hij de president in het gouden tijdperk van Michael Schumacher bij Ferrari en won hij ook titels met Niki Lauda. De Italiaan is nog altijd verknocht aan de Formule 1 en kijkt met veel plezier naar Max Verstappen. Ook blikt de inmiddels 73-jarige di Montezemolo met een bijzondere anekdote terug op de Grand Prix van Nederland.

Verstappen Monza
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Vanuit Rome laat Luca di Montezemolo aan RacingNews365 weten dat hij Max Verstappen al in diens jeugdjaren heeft bewonderd: "Ik volg Max al vanaf de karts", reageert de voormalig president van Ferrari enthousiast wanneer we hem vragen naar onze landgenoot bij Red Bull. "Verstappen is een geweldige coureur en heeft een fantastische rijstijl waarmee hij de harten van de fans heeft veroverd. Het is goed voor de Formule 1 om coureurs als Verstappen in de sport te hebben."

"Het is mooi om een Nederlander het zo goed te zien doen, want ik bewaar veel goede herinneringen aan Nederland. Meer bepaald aan Zandvoort", aldus de 73-jarige Di Montezemolo, die via Verstappen een mooi bruggetje vond om het over het welbekende Nederlandse Formule 1-circuit te hebben. "Pas op, want die herinneringen zijn niet allemaal positief, haha. Ik werd er bijvoorbeeld van mijn sokken gereden door Ronnie Petterson in 1975! Je begrijpt natuurlijk wel dat dat moment me heel goed is bijgebleven", aldus de breed lachende Italiaan.

"Dat gebeurde in de pitstraat van Zandvoort, gelukkig kwam ik er met een gebroken enkel en arm nog redelijk goed vanaf, maar dat moment zal ik niet meer vergeten! Ik kon niet meer aan de pitmuur zitten en dat liet Niki Lauda me na afloop van de race ook weten. Hij zei me dat ik hem in de steek had gelaten. Ik wilde reageren, maar ik denk dat je begrijpt dat ik te veel pijn had om iets zinnigs terug te zeggen."

De altijd strak in het pak geklede Di Montezemolo hoopt dat de Formule 1 volgend jaar daadwerkelijk de terugkeer kan maken naar Zandvoort. Ook de Italiaan is echter op de hoogte van het feit dat dit met publiek zal moeten gebeuren. "Het is te hopen dat we volgend jaar terugkeren op dat prachtige circuit, want het belooft een groot spektakel te worden. Als alle fans kunnen komen, zal het werkelijk een prachtig weekend worden, daar ben ik van overtuigd."

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

11 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen