Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1

Voormalig Ferrari-teammanager geniet van strategische actie Red Bull en AlphaTauri

In de Formule 1 heeft men altijd met politiek te maken, zowel op als naast de baan. Dit is op sommige momenten ook in te tactiek terug te zien tijdens de race, wat voortkomt uit het feit dat Ferrari motoren levert aan Haas F1 en Alfa Romeo, Red Bull en AlphaTauri een in nauw verband staan met elkaar en Mercedes de motoren levert aan Williams, Aston Martin en McLaren. Tijdens de GP van Hongarije zagen we nog een sterk staaltje politiek en daar kon voormalig Ferrari-teammanager Daniele Audetto van genieten.

Gasly Hamilton Hungary 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Pierre Gasly veroverde tijdens de Grand Prix van Hongarije de snelste ronde in de race en dat leverde de Fransman een extra bonuspunt op. De AlphaTauri-coureur had de ruimte om een extra pitstop te maken, zonder dat dit hem een positie zou kosten en daarom maakte de Fransman een extra stop. Volgens voormalig Ferrari-teammanager Daniele Audetto maakte Gasly de stop ook omdat dit in het voordeel werkte van Red Bull en Max Verstappen: "Dat was een slimme tactiek van Red Bull, zo pakte men namelijk een wk-punt af van Lewis Hamilton. Dat punt kan aan het einde van het F1-seizoen net het verschil maken."

"Het was logisch dat AlphaTauri en Red Bull deze tactiek uitvoerden", vervolgt Audetto zijn verhaal tegenover het Italiaanse Autosprint. "De twee maken deel uit van dezelfde familie en daarom hoort een dergelijke actie er ook bij. Kijk maar naar de F1-grid, de enige fabrikant die geen B-team heeft is Alpine. Zowel Mercedes als Ferrari leveren ook motoren aan andere teams en ook zij maken gebruik van de informatie die ze van deze teams krijgen."

"Zo werkte het ook vroeger al. Wanneer we met Ferrari een motor leverde aan een ander team, dan wist men dat dat team nooit tegen zou stemmen wanneer er in een bepaalde beslissing gestemd moest worden door de teams. Dat is nu eenmaal de Formule 1 en zo hoort het ook te zijn."

Volgens Audetto maakt Red Bull met Verstappen nog altijd een grote kans op de wereldtitel: "Max rijdt dit seizoen met een goed chassis en een zeer goede motor. De Nederlandse leeuw zal dan ook nooit opgeven en daardoor krijgen we nog veel mooie races te zien dit seizoen."

Ook interessant:

Verstappen met kop en schouders de beste coureur van het seizoen

Het F1-seizoen is halverwege. Hoog tijd om uitgebreid de balans op te maken. Er is in de nieuwste RacingNews365-podcast genoeg om over na te praten! Beluister 'm hieronder, met Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk.

Forbidden

Weddenschappen AlphaTauri

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Hongarije 2021 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking F1 zet streep door de vierde race van 2023