Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Voormalig Mercedes-opperhoofd 'helemaal weggeblazen' door vertrek Hamilton

De grote vraag die boven de markt hangt na de spectaculaire bekendmaking dat Lewis Hamilton van Mercedes naar Ferrari overstapt, is of dat de samenwerking tussen Hamilton en Ferrari daadwerkelijk iets gaat opleveren. Norbert Haug, de oud-vicepresident van Mercedes-Benz Motorsport, schijnt zijn licht op de situatie.

Norbert Haug Lewis Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © xpb.cc

De shock was groot in de Formule 1: Lewis Hamilton stapt na dit seizoen over van Mercedes naar Ferrari. Na twaalf jaar trekt hij dan de deur achter zich dicht bij het Duitse merk, om bij Ferrari te jagen op zijn achtste wereldtitel. Waar de Brit zes wereldtitels veroverde bij het Duitse merk, stond hij de laatste twee jaar letterlijk droog. Zijn laatste overwinning? De Grand Prix van Saoedi-Arabië van 2021.

Een man die veel met Lewis Hamilton heeft gewerkt is Norbert Haug. Hij is de oud-vicepresident van Mercedes-Benz Motorsport. Zo keerde Mercedes-Benz onder zijn bewind na bijna veertig jaar terug in de Formule 1. Nadat Mercedes-Benz een jaar motorleverancier van Sauber was, werd het Duitse merk de motorleverancier voor McLaren vanaf 1995. En daar maakte hij in de loop van de tijd kennis met Hamilton, zeker toen de Brit in de Formule 1 ging rijden voor McLaren en Mercedes nog steeds de motorleverancier was. En onder leiding van Haug werd Brawn GP voor het seizoen 2010 omgedoopt tot Mercedes GP, waarna hij eind 2012 het Duitse merk verliet.

Voor de Duitser kwam het nieuws dat Hamilton overstapt naar Ferrari als een grote verrassing. "Ik werd helemaal weggeblazen, ik kon het niet geloven. Als ik op één ding had gewed, op een combinatie in de Formule 1 die eeuwig zou blijven bestaan, dan was het Lewis Hamilton en Mercedes geweest", zo vertelt Haug tegen Motorsport-Magazin. "Het is zo'n hechte band. Lewis was als 14-jarige jongen in 1998 in het Mercedes Museum, toen Mika Hakkinen de wereldtitel won. Lewis was in 1998 al een Mercedes-man en dat zal zo blijven tot het einde van 2024. Dat is een eeuwigheid", aldus Haug.

Lokroep van Ferrari

"Ik had het in geen enkel stadium van mijn verbeelding kunnen verwachten. Echt niet", zo laat Haug nog eens weten hoe groot de verbazing is. "Derhalve is het geen drama. Maar als ik me een verrassing zou moeten voorstellen die de Formule 1 te bieden heeft, een kolossale verrassing, dan zou het Lewis Hamilton zijn die Mercedes verlaat", aldus de Duitser.

Toch kan Haug zich voorstellen dat Hamilton toegeeft aan de lokroep van Ferrari. "Ik kan het ook begrijpen als iemand zegt dat iedereen in een Ferrari wil rijden. Maar ik kan het nog beter begrijpen als ik, of iemand, zegt dat iedereen in mijn Mercedes wil rijden", zo is de voorkeur van Haug nog steeds duidelijk te horen.

De Mercedes-man heeft desondanks vertrouwen in de zevenvoudig wereldkampioen bij de Scuderia. "Ik denk bijvoorbeeld niet dat Charles Leclerc de betere is over een rondje", aldus Haug. Dan vervolgt de Duitser zijn verhaal, als hij Hamilton's huidige teamgenoot George Russell erbij pakt. "Ik ken hem niet persoonlijk, maar ik schat hem zeer, zeer hoog in. En normaal gesproken, als er zo'n sterke jongere langskomt, ziet de oudere, zelfs als hij al meerdere keren wereldkampioen is geweest, er heel snel oud uit", aldus Haug.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training