Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Voormalig teammanager Verstappen: "Heb wel eens gehoord dat Max daarin te ver zou gaan"

Kersvers wereldkampioen Max Verstappen draait al een aantal jaren mee in de Formule 1. Al vanaf zijn eerste kilometers bij Toro Rosso werd duidelijk dat de Nederlander zeer getalenteerd is. Dit zag ook zijn voormalig teammanager, Graham Watson.

Graham Watson zag al vroeg de enorme dosis talent bij Max Verstappen. De recentelijk gepensioneerde teammanager van AlphaTauri, voorheen Toro Rosso, werkte met de Nederlander rond zijn Formule 1-debuut in 2015. Al tijdens zijn eerste seizoen in de koningsklasse zag Watson een gepast egoïsme bij Verstappen, zo vertelt hij volgens Motorsport.com in het boek Formule Max. Een van de hoogtepunten waar de Nieuw-Zeelandse teammanager op terugkijkt is de Grand Prix van Singapore in het debuutjaar van Verstappen. "Waarin hij 'no' zei en zijn teamgenoot niet voorbij wilde laten. Daar zag ik heel duidelijk de mentaliteit van de Verstappens in en daaraan zag ik ook dat hij een echte ijzervreter is en voor niets of niemand zou terugdeinzen."

'Ben je niet egoïstisch, dan word je opgevreten'

Watson zag de actie van Verstappen als goede eigenschap voor een coureur, ondanks dat het negeren van teamorders niet vaak geliefd is bij de teammanagers. De mentaliteit van de Limburger was gelijk duidelijk bij de Nieuw-Zeelander. "Het interesseerde hem totaal niet wie er in die andere auto zat", vervolgt hij. "Hij wilde alleen maar wereldkampioen worden en helaas, of misschien gelukkig, is dat exact de manier waarop je wereldkampioen wordt." Een bepaalde manier van egoïsme is volgens Watson een belangrijke eigenschap bij het racen. "Je moet met het vizier naar beneden een beetje een egoïstisch persoon zijn", legt hij uit. "Ben je dat niet, dan word je levend opgevreten." Verstappen staat erom bekend een harde coureur te zijn op het asfalt, iets wat we meermaals zagen tijdens het titelgevecht van 2021. De meningen hierover zijn enigszins verdeeld, maar Watson vindt dat Verstappen zich kan meten aan andere grootheden binnen de Formule 1. "Je kunt best aardig zijn, maar met de helm op moet je meedogenloos zijn. Ik heb wel eens gehoord dat Max daarin te ver zou gaan, maar volgens mij past hij precies bij de overige wereldkampioenen."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'