Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Voormalige teamgenoten Verstappen leven mee met Perez: "Niet makkelijk naast hem"

Sergio Perez staat de laatste tijd flink onder druk bij Red Bull. Alex Albon en Pierre Gasly, ook voormalige teamgenoten van Max Verstappen, stippen een belangrijk punt aan als het gaat over de situatie van de Mexicaan.

Perez US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Waar Sergio Perez in de openingsfase van het seizoen regelmatig de strijd aan kon gaan met Max Verstappen, is dat nu al een tijdje niet meer het geval. De Mexicaan haalde sinds de zomerstop één schamele podiumplaats binnen, waardoor de druk op zijn stoeltje voorafgaand aan zijn thuisrace steeds groter begint te worden. Alex Albon en Pierre Gasly, tegenwoordig respectievelijk actief voor Williams en Alpine, kennen de druk van het rijden bij de Red Bull (naast Max Verstappen) en leven met Perez mee.

"Het is ontzettend lastig om het op te nemen tegen een van de beste coureurs op de grid (Verstappen red.)", vertelt Albon tegen onder andere RacingNews365. "In mijn jaar was het ook niet makkelijk. Uiteindelijk maken lastige periodes je alleen maar sterker als coureur en ik denk dat Sergio er best goed mee omgaat. Ikzelf kijk niet zoveel om me heen en focus me vooral op mezelf."

Gasly vindt dat Red Bull om Verstappen heen is gebouwd

Gasly sluit zich bij de woorden van Albon aan. "Max is waarschijnlijk de beste coureur van dit moment. Daarom is het absoluut een lastige taak voor Sergio, zeker ook omdat het hele team om Max heen is gebouwd. Sergio deed het goed aan het begin van het seizoen en ik zou eerlijk gezegd niet durven zeggen waarom het nu minder gaat."

De Fransman vervolgt zijn verhaal met een oprechte succeswens. "Ik wens Checo veel succes dit weekend. Het is uiteraard een belangrijke Grand Prix voor hem in het bijzijn van zijn grootste fans en hopelijk haalt hij er het beste uit."

Ook interessant:

Verstappen hoeft zich ondanks zijn moeizame zege geen zorgen te maken

Daar is 'ie weer! De nieuwste RN365 F1-podcast. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk. Veel om over na te praten. De moeizame zege van Max, de diskwalificaties van Lewis en Leclerc en nog veel meer. Beluister 'm hieronder of via je favoriete podcastplayer.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Mexico 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel