Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Voorzichtige glimlach bij Ferrari na eerste testmeters

Bij Ferrari is er nog geen sprake van een jubelstemming, maar beide Ferrari-coureurs blikken wel terug op een goede donderdag.

De eerste testdag is voor Ferrari goed verlopen. Qua aantal ronden kwam men niet in de buurt van Max Verstappen, die 157 ronden reed, maar met 136 ronden zijn de Italianen toch dik tevreden. Carlos Sainz beet op donderdagochtend het spits af en hij is van de twee coureurs het positiefst gestemd. "Al met al een positieve eerste testdag", zo laat hij weten. "De betrouwbaarheid was goed en we hebben vlekkeloos al het testwerk af kunnen werken. Het hele plan hebben we afgewerkt, waarbij we waardevolle data hebben kunnen verzamelen. Dat is bemoedigend." "Gedurende dag hebben we mooie stappen gezet met de set-up en ook hebben we veel informatie vergaard en een beter beeld gekregen van de banden, dus al met al een goede dag. Ik kijk er naar uit om op vrijdag verder te gaan", aldus de Spanjaard.

Leclerc ook voorzichtig positief

Alhoewel hij iets minder enthousiast klinkt dan Sainz kan Leclerc ook terugkijken op een geslaagde eerste testdag. "We hadden een drukke eerste dag voor de boeg. We hebben 64 ronden af weten te werken aan mijn kant van de garage, gedurende welke we van alles wat hebben getest", zo laat hij optekenen. "Onze focus lag bij het set-upwerk, gecombineerd met wat bandentests en aerodynamische tests, maar ook hebben we runs met verschillende hoeveelheden brandstof aan boord afgewerkt", aldus Leclerc. "Nu gaan we data analyseren en ik kijk uit naar de volgende testdag."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'