Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Voorzichtige glimlach bij Ferrari na eerste testmeters

Bij Ferrari is er nog geen sprake van een jubelstemming, maar beide Ferrari-coureurs blikken wel terug op een goede donderdag.

Sainz Bahrain test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

De eerste testdag is voor Ferrari goed verlopen. Qua aantal ronden kwam men niet in de buurt van Max Verstappen, die 157 ronden reed, maar met 136 ronden zijn de Italianen toch dik tevreden.

Carlos Sainz beet op donderdagochtend het spits af en hij is van de twee coureurs het positiefst gestemd. "Al met al een positieve eerste testdag", zo laat hij weten. "De betrouwbaarheid was goed en we hebben vlekkeloos al het testwerk af kunnen werken. Het hele plan hebben we afgewerkt, waarbij we waardevolle data hebben kunnen verzamelen. Dat is bemoedigend."

"Gedurende dag hebben we mooie stappen gezet met de set-up en ook hebben we veel informatie vergaard en een beter beeld gekregen van de banden, dus al met al een goede dag. Ik kijk er naar uit om op vrijdag verder te gaan", aldus de Spanjaard.

Leclerc ook voorzichtig positief

Alhoewel hij iets minder enthousiast klinkt dan Sainz kan Leclerc ook terugkijken op een geslaagde eerste testdag. "We hadden een drukke eerste dag voor de boeg. We hebben 64 ronden af weten te werken aan mijn kant van de garage, gedurende welke we van alles wat hebben getest", zo laat hij optekenen.

"Onze focus lag bij het set-upwerk, gecombineerd met wat bandentests en aerodynamische tests, maar ook hebben we runs met verschillende hoeveelheden brandstof aan boord afgewerkt", aldus Leclerc.

"Nu gaan we data analyseren en ik kijk uit naar de volgende testdag."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull gaan verstoppertje spelen

Het Formule 1-seizoen wordt deze week afgetrapt met de testdagen in Bahrein en dat betekent dat we na een lange winterstop eindelijk weer wat F1-geweld te zien krijgen. Reden genoeg voor een spiksplinternieuwe aflevering van de RacingNews365 Formule 1-podcast met autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Carlos Sainz

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 wintertest Bahrein 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull