Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sauber-voorzitter stapte op na onenigheid over komst Bottas en vertrek Giovinazzi

De voorzitter van Sauber Motorsport, Pascal Picci, is na de Grand Prix van Mexico opgestapt doordat hij het niet eens was met het toekomstperspectief van Formule 1-team Alfa Romeo. Picci wil niet meer geassocieerd worden met de teambaas van de renstal, Frederic Vasseur.

Na de Mexicaanse Grand Prix legde Pascal Picci per direct zijn functie als voorzitter van Sauber Motorsport. Nu doet de 'Italiaan in hart en nieren maar Zwitser in mentaliteit' een boekje open over waarom hij precies ontslag heeft genomen. Onenigheid met Frederic Vasseur over het coureursduo van 2022 was een van de struikelpunten. "Ik heb de deur direct dichtgegooid en een paar dagen na de Mexicaanse GP ontslag genomen als voorzitter van Sauber", begint Picci in gesprek met Motorsport.com Italië . De prominent binnen Sauber en Alfa Romeo is heel duidelijk over zijn redenen. "Ik wil in het vervolg niet meer geassocieerd worden met het management van Frederic Vasseur."

Picci tegen de komst van Bottas?

Na het huidige Formule 1-seizoen zal Alfa Romeo afscheid nemen van Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi. De twee coureurs maken plaats voor Valtteri Bottas en Guanyu Zhou. Hier was Picci het niet helemaal over eens. "De manier waarop de coureurs werden gekozen was een van de punten waarop het stukliep tussen mij en het huidige management (van Alfa Romeo, red.)." "Ik vind het erg jammer dat Antonio er straks niet meer is, al ben ik blij dat Zhou arriveert. Ik ken hem en zijn familie goed sinds we hem naar de Sauber Driver Academy hebben gehaald. Daarnaast kan hij commerciële kansen bieden." De komst van Bottas beviel Picci echter niet. De Italiaan was het oneens over de strategie die Alfa Romeo kiest door een ervaren coureur te combineren met een rookie. Picci had liever gekozen voor een line-up met Giovinazzi en Zhou. Bottas zou door Toto Wolff vanuit de Mercedes-poule naar een Ferrari gedreven team zijn 'geparachuteerd' om maar te zorgen dat hij nog in de F1 blijft rijden, iets waar de voormalig Sauber-voorzitter van baalt. Toch blijft hij vertrouwen hebben in de toekomst van Alfa Romeo. "Ik ben kalm over het toekomstperspectief van het team. Ik maak mij op geen enkele manier zorgen over de Sauber-staff."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi