Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sebastian Vettel

Vettel nam een 'bevrijdend' besluit

Viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel maakte in juli bekend dat hij aan het einde van 2022 de Formule 1 als coureur zal verlaten. Ondanks dat hij zich bevrijd voelde door zijn aankondiging, laat de Duitser weten dat zijn inzet voor de laatste paar races van zijn carrière onveranderd blijft.

Vettel Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

De aankondiging van Sebastian Vettel om de Formule 1 te verlaten als coureur, was volgens de viervoudig wereldkampioen een 'bevrijdende' ervaring.

In een Instagram-post vlak voor de Grand Prix van Hongarije in juli kondigde de Duitser aan dat hij zijn 16 jaar durende carrière in de F1 eind 2022 zou beëindigen. Na de zomerstop van vier weken zei Vettel dat de aankondiging van zijn pensioen voelde alsof er een last van zijn schouders viel.

"Ik heb altijd de neiging om vooruit te kijken naar het volgende en ik besteed niet veel tijd aan terugblikken", vertelt Vettel aan de media, waaronder RacingNews365. "Ik kreeg een overweldigend aantal gelukwensen en steun na de aankondiging in Hongarije."

"Ik vind het moeilijk om te beseffen wat ik ik al die jaren heb gedaan. Misschien dat het me later zal raken. Ik heb genoten van de zomerstop. Het voelde heel bevrijdend om de beslissing aan te kondigen om het simpele feit dat ik deze beslissing zo lang met me meedroeg."

Vettel: "De tijd zal leren hoe het hierna zal zijn"

Met het feit dat Aston Martin momenteel op de negende positie in het constructeursklassement staat, lijkt het onwaarschijnlijk dat Vettel nog een overwinning of podium kan scoren. Maar de Duitser laat weten dat zijn aanstaande vertrek zijn benadering van de laatste paar races niet heeft veranderd.

"Ik kon gewoon genieten van de zomerstop en de tijd die ik had. Ik kijk ook heel erg uit naar de races die ik nog te gaan heb", vertelt Vettel. "Dus het voelde niet als een andere pauze dan in eerdere jaren. Het was niet zo van 'oh, dit is de laatste zomerstop'.

"Ik denk dat het voor iedere atleet moeilijk is om te weten hoe zijn of haar leven zal zijn, nadat je afstand neemt van wat je je hele leven hebt gedaan. Maar de tijd zal het leren."

Ook interessant:

Deze indrukwekkende records kan Verstappen dit seizoen verbreken

Max Verstappen heeft al enkele records op zijn naam staan. Dit seizoen zou de Nederlander daar nog een hele bak aan indrukwekkende records aan toe kunnen voegen. Het gaat hier niet meer om de records van 'jongste ooit', maar om records die op naam staan van grote jongens als Michael Schumacher, Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. In onderstaande video vertelt Joris Mosterdijk welke records Verstappen kan verbreken.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

2 reacties

Viaplay
x
Breaking Alfa Romeo maakt tweede coureur voor 2023 bekend