Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Wintertest Formule 1

Waarom de F1-testdagen in Barcelona niet live op tv worden uitgezonden

Formule 1 is weer terug! De komende drie dagen wordt er getest op het Circuit de Barcelona-Catalunya. De eerste testweek van het 2022-seizoen wordt echter niet live uitgezonden. Waarom niet?

Albon wet Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams

Alle tien de Formule 1-teams gaan op woensdag de baan op voor de wintertestdagen in Barcelona. Tot en met vrijdag krijgen we op het Circuit de Barcelona-Catalunya de eerste echte 2022-bolides aan het werk te zien.

De driedaagse test zal bestaan uit drie keer twee sessies van vier uur, zoals terug te vinden is op ons tijdschema. De teams kunnen zo hun auto's echt leren kennen en de coureurs kunnen meer gevoel krijgen voor de totaal nieuwe F1-wagens.

Het zijn overigens niet de enige testdagen voorafgaand aan het nieuwe seizoen. Van 10 tot en met 12 maart wordt er namelijk eveneens een testdriedaagse afgewerkt, zij het in Bahrein. Die drie dagen worden live uitgezonden op televisie, maar in Barcelona zullen de fans niet aan de buis gekluisterd kunnen zitten.

Waarom de F1-testdagen niet uit worden gezonden

Max Verstappen, Lewis Hamilton en hun achttien collega's zullen achter gesloten deuren hun nieuwe Red Bull RB18 en Mercedes W13 aan de tand mogen voelen. Er zal geen live-verslag worden gedaan door de Formule 1.

Die beslissing zorgt ervoor dat de testdagen in Bahrein de enige echte officiële testdagen zijn. De komende testdagen in Barcelona gaan officieel dan ook door het leven als 'pre-season track session', terwijl het evenement in Bahrein wel 'pre-season testing' heet.

Dit is zo omdat de Formule 1 in eerste instantie maar drie testdagen gepland had, die in Bahrein, maar de teams graag meer tijd op het circuit wilden voorafgaand aan het compleet nieuwe Formule 1-tijdperk. Op die manier kunnen ze meer leren over hun nieuwe wagens, die compleet anders zijn dan vorig jaar.

Daarop voegde men drie 'on track days' toe aan het programma, die dus niet als officiële testdagen door het leven gaan. Verder gaan de dagen overigens wel precies op dezelfde manier in hun werk.

Overigens is media wel toegestaan in Barcelona. RacingNews365 is aanwezig op het circuit, met fotograaf en twee journalisten, en zal dus zoveel mogelijk informatie delen. Dat doen we middels onze liveblog en natuurlijk ook door middel van artikelen met reacties, samenvattingen, technische (analyses), foto-albums en meer!

Ook interessant:

Hamilton krijgt het zwaar en moet niet alleen Verstappen van zich afschudden

In de nieuwste RN365-podcast bespreken we het gedwongen vertrek van Michael Masi en oordelen Viaplay-expert Tom Coronel en F1-expert Ruud Dimmers dat Hamilton het zwaar gaat krijgen met Verstappen, maar ook met anderen. Beluister de nieuwste aflevering hieronder.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 wintertest Barcelona 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Startgrid Gewijzigde startopstelling Formule 1 GP Spanje na dubbele gridstraf