Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Waarom Ferrari verwacht Red Bull te kunnen verslaan in Saoedi-Arabië

Met slechts één finish in de punten, ook nog eens buiten het podium, is Ferrari het seizoen niet begonnen zoals werd gehoopt. Toch denkt het team pas in Saoedi-Arabië echt te weten waar ze staan ten opzichte van Red Bull.

Leclerc Bahrain Perez
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De topteams in de Formule 1 kijken met verschillende emoties terug op de Grand Prix van Bahrein. Red Bull is zeer tevreden met een dominant weekend, maar Ferrari en Mercedes moesten met pijn in 't hart constateren dat ze nog niet meedoen voor de overwinning. Toch zit er nog maar één race op in het langste F1-seizoen ooit.

Er is dus nog genoeg tijd en ruimte voor verbetering en bovendien zegt een goed resultaat in Bahrein nog lang niet alles. Pas na de eerste drie, vier races verwacht men een compleet beeld te hebben van de onderlinge verschillen. Marc Gene, testcoureur van Ferrari, verwacht bij de volgende GP in Saoedi-Arabië bijvoorbeeld al meer van Ferrari.

Het is volgens Gene een ideaal Ferrari-circuit om een tik uit te delen richting WK-leider Red Bull. "Het hangt erg af van het circuit, maar een sterk punt voor Ferrari is dat we heel snel zijn op de rechte stukken. Je zag het toen we verdedigden tegen Aston Martin en tegen Mercedes, dat terwijl het voorheen juist een zwak punt van ons was: zelfs met DRS was de rechtelijnsnelheid niet goed", zegt hij in de F1 Nation Podcast.

"Bahrein was een heel specifiek circuit, maar Djedda wordt heel belangrijk voor ons. Dat is juist een circuit op hoge snelheid en ik verwacht persoonlijk dat onze auto daar heel erg sterk zal zijn."

Ferrari versus Red Bull

Gene ziet kansen voor Ferrari, maar moet wel erkennen dat het zeker niet makkelijk wordt tegen Red Bull. "In de kwalificatie kunnen we ze verslaan. Ik ben er zelfs zeker van dat Charles (Leclerc, red.) al poleposition had kunnen veroveren in Bahrein", zo vervolgt de Spaanse testrijder van de Scuderia.

Waar Ferrari het vooral op verloor? "Dat was op bandenslijtage. Ik weet zeker dat we het nog redelijk manageden in Bahrein, maar het blijft erg lastig om Red Bull te verslaan. We hebben echter nog maar één race van de 23 gehad. Er is dus nog genoeg tijd."

Poll

Ferrari kan het gat met Red Bull dit jaar dichten

keer gestemd

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull kunnen dominantie Hamilton en Mercedes overtreffen

Het F1-seizoen is één race oud, op naar de volgende! In Djedda hebben we al spectaculaire races hebben gezien. Dit jaar weer? En welke rol speelt Verstappen daarin, of rijdt hij voor dat spektakel uit? Coronel, Dimmers en Mosterdijk geven delen hun verwachtingen.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Carlos Sainz

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?