Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Lewis Hamilton

Waarom Hamilton dankzij Verstappen de jackpot kan eisen bij Mercedes

Lewis Hamilton wil naar verluidt geld zien van Mercedes en veel ook. Hij verkeert echter ook in de positie dat te doen, niet in de laatste plaats dankzij Max Verstappen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Lewis Hamilton en Mercedes vieren al jaren een gelukkig huwelijk. Mercedes bouwt onoverwinnelijke bolides en Hamilton rijdt er redelijk eenvoudig de Formule 1-wereldtitel mee naar huis. Het idee is dat die succesformule nog even door moet werken, maar de vraag is hoeveel geld daarmee gemoeid zal zijn. Als het aan Lewis Hamilton ligt, een heleboel.

Hij zou volgens recente berichten een slordige 60 miljoen per jaar vragen en in willen zetten op een contract dat hem nog eens vier tot vijf jaar aan Mercedes bindt. Dat terwijl er eerder werd bericht over een contract met een loopduur van twee jaar en goed voor 45 miljoen euro per jaar, een contract dat Hamilton naar verluidt zonder problemen zou ondertekenen.

Wat is er gebeurd dat Hamilton opeens zoveel meer geld zien? Het antwoord luidt mogelijk: Max Verstappen. Mercedes bood Hamilton een contract voor twee jaar met het idee dat het daarna een beroep kon doen op Max Verstappen als de nieuwe kartrekker van het team. De Red Bull-coureur besloot echter zijn contract met zijn team te verlengen, waardoor hij binnen enkele jaren niet op de markt komt.

Zonder een nieuwe stercoureur om mee te schermen is de onderhandelingspositie van Mercedes er niet sterker op geworden, terwijl Hamilton opeens de jackpot kan vragen. Opeens is en blijft Hamilton de enige logische kandidaat voor Mercedes en daar mag een fors prijskaartje aan hangen, zo weet ook de zesvoudig wereldkampioen.

Of Mercedes daadwerkelijk meegaat in de salariseisen van Hamilton is nog even afwachten, maar veel andere opties heeft het succesvolste team van het laatste decennium niet. Hamilton is de logische keuze, Hamilton is de veilige keuze, maar Hamilton is opeens ook een hele dure keuze.

48 reacties

    Uitslag Formule 1 wintertest Barcelona 21 februari