Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Waarom Hamilton een tweejarig Mercedes-contract heeft gekregen

Slechts een klein half jaar na zijn vorige contractverlenging heeft Lewis Hamilton opnieuw een krabbel onder een nieuwe verbintenis gezet. Hij gaat tot en met 2023 door bij Mercedes. Dat tot vreugde van Toto Wolff, die uitleg geeft over de beslissing.

Mercedes Hamilton Bakoe
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Op zaterdagochtend voor de derde vrije training voor de Grand Prix van Oostenrijk kwam Mercedes plots met het nieuws dat Lewis Hamilton zijn contract met twee jaar heeft verlengd. De inkt was op dat moment pas net droog, want op vrijdagavond kwamen de twee partijen tot een overeenkomst.

Dat vertelt teambaas Toto Wolff, eveneens voor een derde eigenaar van het Formule 1-team, voor de microfoon van onder meer RacingNews365. "We hebben het contract vrijdagavond uitgeprint en ondertekend en hebben het meteen deze zaterdag aangekondigd."

"We waren het al een tijdje eens over de belangrijke onderdelen van het contract. Het is een kampioenschap waarin we hard in gevecht zijn, dus daarom is de aankondiging zo vroeg gekomen", aldus de Oostenrijker, die net als zijn stercoureur niet wilde dat de onderhandelingen zo lang zouden duren als de laatste keer.

Lewis is volgens Wolff een zeer belangrijk onderdeel van het team en zeker met het oog op de grote veranderingen die er in 2022 zullen worden doorgevoerd in de koningsklasse van de autosport. "Tijdens de winter was het duidelijk dat we de volgende onderhandelingen niet zo lang wilden laten duren."

"Hamilton weet heel goed wat er gaande is binnen het team, wat we voor dit kampioenschap doen en waar we voor volgend jaar mee bezig zijn. Het was duidelijk dat het belangrijk was om ons te committeren voor de twee komende jaren. De eerste twee jaar van de nieuwe regulaties. Voor beide partijen is het goed. Hij kent het team van binnen en van buiten en wij weten dat zijn snelheid, zijn motivatie en ervaring geweldig is."

Want bij de Brit brandt de Formule 1-vlam nog steeds, benadrukt Wolff. "Lewis weet hoe hij zich voelt over racen. Die passie is er nog steeds. De zware titelstrijd heeft het vuur ook weer verder aangewakkerd, we hebben meer plezier in het gevecht. Ook de uitdaging voor volgend jaar ziet er ook heel spannend uit. We hebben het over pensioen gehad en het is altijd belangrijk om daar mee te flirten, maar tegelijkertijd moet je zelf de controle hebben over je lot. Er is nog zoveel passie voor de sport dat ik hem nog wel even door zie gaan."

Niet alleen het racen is voor Hamilton belangrijk, zijn strijd voor gelijkheid en diversiteit ook. Volgens zijn teambaas speelde dat ook een grote rol in zijn keuze om door te gaan. "Zijn gevecht voor meer diversiteit en gelijkheid heeft op een manier de cirkel rond gemaakt. Hij is zo’n globale persoonlijkheid dat hij zijn stem kan gebruiken om blijvende verandering teweeg te brengen."

"Dit ligt hem zo nauw aan het hart dat hij het met dezelfde passie doet als autosport. Zijn motivatie om verder te gaan, zijn wil om te winnen en te schitteren, zeker nu er nieuwe regels aankomen en de manier waarop hij zijn team steunt en samenwerkt om de beste auto en motor te hebben. En natuurlijk wil hij zelf ook de beste zijn. Hij kijkt niet per se naar andere coureurs, niet naar de volgende generatie. Hij wil zijn eigen verwachtingen nakomen, net als het team dat wilt. Samen zal ons dat lukken", aldus Wolff.

Voorspel en win

Powered by

Slajeslag.nl

Wie wint de GP van Oostenrijk 2021?

Speel mee en win twee tickets voor de Grand Prix van België.

Speel mee

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

25 reacties

Viaplay
x
Verstappen reageert: "Hou dan gewoon je mond"