Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari-teambaas Binotto: 'Leclerc heeft de status van F1-grootheid Villeneuve'

Mattia Binotto heeft een hechte band met Ferrari-kopman Charles Leclerc. Volgens de teambaas van de Italiaanse renstal is Leclerc te vergelijken met Formule 1 en Ferrari-legende Gilles Villeneuve.

Ferrari-teambaas Mattia Binotto maakt een vergelijking tussen Charles Leclerc en Gilles Villeneuve, een zeer geliefd voormalig coureur van de iconische renstal. Villeneuve won zes races voor Ferrari, voordat hij omkwam in een crash voor de GP van België in 1982. Onder die zes overwinningen reed hij enkele van de meest onvergetelijke races in de sport, waarbij de Canadees een reputatie had opgebouwd als 'één van de snelste coureurs in de geschiedenis van de autosport', zoals voormalig teamgenoot Jody Scheckter hem ooit beschreef. Villeneuve was ook ongelooflijk populair onder de Tifosi, Ferrari's meest trouwe supporters. De opwinding rond Ferrari's nieuwste held, Leclerc, doet Binotto denken aan de Canadees.

Binotto: 'Leclerc kan de Tifosi enthousiasmeren zoals Villeneuve ooit deed'

Leclerc is de grote favoriet van de Tifosi, zo werd al duidelijk tijdens de Grand Prix in Imola dit seizoen. De Ferrari-fans juichten in groten getale, tot blijdschap van Binotto. "Er zijn maar een paar coureurs die in staat zijn om dat te doen. Ik denk dat Charles er zo één is, net als Gilles", zegt hij in gesprek met verschillende media, waaronder RacingNews365. "Als ik naar Charles kijk... de manier waarop hij rijdt, zijn talent en nog veel meer dan dat. Zijn passie en de passie van de fans voor hem: het is iets dat ik ' essere Ferrari ' (Ferrari zíjn) noem. Gilles was in die zin ook fantastisch. Hij won slechts zes races, maar blijft voor ons hele team en de Tifosi een coureur van ons. Het was echt zijn manier van rijden, zijn manier van gedragen en zijn passie." "Ik denk dat Charles dat ook heeft. Dat is iets wat ons enthousiasmeert. We hopen dat hij meer dan zes races zal winnen", aldus de teambaas van de Scuderia.

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie