Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Waarom Leclerc met een andere Verstappen vecht dan Hamilton

Charles Leclerc weet momenteel Max Verstappen van zich af te houden, geholpen door betrouwbaarheidsproblemen bij Red Bull. Echter, Red Bull-teambaas Christian Horner denk dat zijn jonge coureur flink is veranderd ten opzichte van de coureur die het vorig jaar nog tegen Lewis Hamilton opnam.

Verstappen Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner vecht Charles Leclerc dit seizoen in de Formule 1 tegen een hele andere Max Verstappen dan waar Lewis Hamilton in 2021 een seizoen lang tegen streed. Verstappen, die zich heeft ontdaan van de druk van het winnen van een eerste wereldtitel, geeft aan zich zeer relaxed te voelen in de strijd met Leclerc.

De 24-jarige coureur stond er vorig jaar om bekend heel weinig ruimte weg te geven in de strijd om het kampioenschap, een strijd met Hamilton die tot en met de laatste ronde van de laatste race voortduurde. Gedurende het seizoen kwamen de twee meerdere keren tezamen, met de nodige controverse tot gevolg.

Dit seizoen echter hebben we Verstappen al herhaaldelijk stuivertje zien wisselen met Charles Leclerc, waarbij dat steeds om de leiding in de race ging. Die duels verliepen clean en zonder brokken en termen als 'respect' vlogen je om de oren. Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner is Verstappen een andere coureur geworden.

Verstappen als Vettel

"Hij is erg relaxed", zo vertelt hij aan onder andere RacingNews365. Hij racet nog steeds met dezelfde daadkracht als waarover hij altijd beschikte, maar met zijn eerste wereldtitel op zijn cv en met het startnummer #1 op zijn auto, is veel van de druk op zijn schouders weggevallen."

Dat laatste kan volgens Horner een goede springplank zijn naar het zich nóg verder ontwikkelen als allround-coureur. Hetzelfde immers zag hij gebeuren nadat Sebastian Vettel in 2010 totaal onverwachts zijn eerste wereldtitel met Red Bull greep.

"De verwachtingen voor een eerste titel zijn altijd extreem hoog, maar nu heeft hij dat af kunnen vinken. We zagen ook met Sebastian dat de druk daardoor afneemt (Vettel won nog drie titels op rij, red.). Ik denk dat Verstappen zich zal blijven ontwikkelen en dan te bedenken dat Max nog altijd maar 24 jaar oud is."

Ook interessant:

In menig Nederlandse huiskamer zal flink gevloekt zijn toen Max Verstappen voor de tweede keer in slechts drie Formule 1 Grands Prix uitviel. Is er reden tot paniek bij Red Bull en wat betekent dit voor de titelkansen van de Nederlandse F1-kampioen?

Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365.

11 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull