Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Waarom Marko liever Perez dan een Norris als teamgenoot Verstappen wil

Waarom zit er geen coureur van wereldniveau in de Red Bull naast Max Verstappen? Helmut Marko legt uit waarom het team daar heel voorzichtig mee is.

Norris Perez Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Daar waar Max Verstappen de sterren van de hemel rijdt, zo geeft Sergio Perez aardig wat terrein goed op zijn teamgenoot. Vorig jaar werd de Mexicaan derde in het kampioenschap, terwijl de Nederlander met een grote voorsprong kampioen werd. Dit jaar staat Checo weliswaar op P2, maar zijn achterstand op Verstappen is met 125 punten levensgroot.

Het roept de vraag op over de toekomst van Perez bij het team. Hij heeft nog een contract tot en met 2024 en Helmut Marko heeft al meerdere keren benadrukt dat de coureur dat contract ook uit zal dienen. Een wissel met bijvoorbeeld Daniel Ricciardo is deze winter niet aan de orde. In gesprek met Motorsport Magazin wordt de Red Bull-adviseur gevraagd of het niet beter is om in de toekomst, vanaf 2025 een tweede stercoureur te hebben als het gat naar de concurrentie kleiner wordt.

Marko lacht. "Het publiek, de tv-kijkers en de journalisten zullen dat zeker geweldig vinden. Maar wij als teamleiding willen succes en we willen het kampioenschap winnen, als het even kan zowel bij de coureurs als de constructeurs. Dan is het beter als je een hiërarchie hebt, waarbij het duidelijk is wie de duidelijk snellere nummer een en wie de nummer twee coureur is.

Welke grote naam?

Maar staat dat niet haaks op de visie van energiedrankjesfabrikant Red Bull, dat vooral in extreme sporten actief is. Waarom wil je dan niet twee coureurs hebben waarmee je een superteam bouwt? Lando Norris, Charles Leclerc, Lewis Hamilton, het zijn de namen die de interviewer van dienst oppert als potentiële Red Bull-coureur naast Verstappen.

"Norris kan ik me nog wel voorstellen", reageert Marko. "Maar met Hamilton als teamgenoot heb ik er een hard hoofd in. De hele teamsfeer en onze prestaties mogen er namelijk niet onder lijden. In het verleden zagen we bijvoorbeeld Senna en Prost, twee supersterren, die alleen maar naar elkaar keken en het team op de tweede plek zetten."

Dat wil Red Bull natuurlijk niet hebben. "Als twee coureurs elkaar en het teambelang willen respecteren, dan moeten ze wel een goede onderlinge relatie hebben. En dat zou niet mogelijk zijn met alle combinaties die je net hebt voorgesteld", zo verwijst hij naar het drietal namen.

Ook interessant:

De Vries na 'vakantie' nuchter over F1-exit: "Ging heel natuurlijk"

In het prachtige Tuschinski Amsterdam vond de premiere van 'Gran Turismo' plaats, waar natuurlijk ook de nodige raceprominenten aanwezig waren. RacingNews365 ontving Nyck de Vries, Richard Verschoor en Jeroen Bleekemolen op de rode loper: check hier de video!

Praat mee!

Viaplay
x
Vasseur Ferrari-teambaas zeer positief: "Dan kunnen we elk weekend met Red Bull vechten"