Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Waarom Mercedes niet de hele motor van Hamilton verving

Mercedes heeft voor aanvang van de Grand Prix van Turkije vooralsnog enkel de verbrandingsmotor en de uitlaat van Lewis Hamilton vervangen. Bijvoorbeeld de hybridesystemen bleven ongemoeid. Waarom?

Tijdens de eerste vrije training maakte de FIA bekend dat Mercedes de verbrandingsmotor van Lewis Hamilton had vervangen, evenals de uitlaat. Het is zijn vierde verbrandingsmotor en dus loopt hij tegen een gridstraf van tien plaatsen aan. Hij hoeft dus niet achteraan te starten, wat wel het geval zou zijn geweest als men alle motoronderdelen had vervangen.

Mercedes' trackside engineering director Andrew Shovlin legt aan Sky Sports F1 uit waarom men niet de hele power unit heeft verwisseld: "We simuleren alle races tot het einde van het seizoen waarbij we het risico van een betrouwbaarheidsprobleem tijdens een race nagaan. Als er iets stuk gaat, moet je immers daarna alsnog dat deel vervangen." Klaarblijkelijk is daar uit gekomen dat meerdere onderdelen nog prima in orde zijn.

"Het andere element is het performance-element. Motoren verliezen wat vermogen gedurende hun levensspanne. Die tien plaatsen gridstraf ondervangt het betrouwbaarheidsrisico, terwijl de verbrandingsmotor zorgdraagt voor de performance. Het is beter om tien plaatsen verder naar achteren te starten dan van helemaal achteraan."

Shovlin geeft aan niet te verwachten dat er gedurende het weekend nog meer onderdelen worden verwisseld: "Dat is onwaarschijnlijk, alleen al omdat het behoorlijk ingrijpend is om tijdens een weekend dit soort onderdelen te wisselen. We zijn dan ook tevreden met ons huidige besluit, waar we waarschijnlijk bij blijven."

Overigens maakt Mercedes zich nog niet te veel zorgen over de zondag. Men heeft een circuit uitgekozen waarvan ze denken dat inhalen er goed mogelijk is: "Dit is een circuit waar Lewis in de GP2 in 2006 een geweldige inhaalrace reed. Hij heeft het idee dat hier kansen liggen (tot inhalen, red.), dus we kunnen ons opmaken voor een enerverende zondag."

Of men geen spijt heeft van de wissel, nadat Hamilton zich in de eerste training snel toonde? "Dat zijn de consequenties, nietwaar? Het zou het wel makkelijker maken om terrein goed te maken. Had Hamilton vanaf de poleposition kunnen winnen? Dat is één van overwegingen die je maakt, maar het is wat het is. We moeten gewoon het maximale halen uit onze start van wat verder naar achteren en hopelijk zien we zelfs een kans om te winnen."

Ook interessant:

Video: Coronel lacht om stelling: "Ieder circuit een Verstappen-circuit"

Als Coronel wordt gevraagd of Turkije een baan voor Max Verstappen is moet hij lachen. "Ieder circuit is een circuit voor Verstappen." Dit en meer in de vooruitblik van Coronel op de GP van Turkije.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Turkije 2021 RN365 Nieuwsdossier

19 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen De dag waar de F1-kampioen een jaar lang naartoe heeft gewerkt