Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Waarom Mercedes zeker weet dat het Red Bull weer gaat verslaan

Mercedes moe(s)t van ver komen, maar is er van overtuigd dat het Red Bull weer zal verslaan. Dat zegt Toto Wolff, die uitlegt waarom hij dat denkt.

XPB 1184010 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Om er zeker van te zijn dat Mercedes de aansluiting met de absolute F1-top weer vindt en vasthoudt, heeft teambaas Toto Wolff zijn team aan het werk gezet. Dat geeft hij aan aan als hem gevraagd wordt waarom Mercedes niet voor lange tijd weg zal vallen uit de absolute top, net zoals bijvoorbeeld Ferrari en Red Bull in eerdere perioden overkwam.

"We hebben over dat fenomeen gesproken en we analyseren uitgebreid waarom teams die in het verleden lange tijd domineerden opeens terugvielen. Dat was vrijwel altijd te herleiden naar ingrijpende veranderingen. Dat kon dan gaan om nieuwe reglementen, sleutelfiguren die het team verlieten of bijvoorbeeld de introductie van compleet nieuwe banden", aldus Wolff ten overstaan van onder andere RacingNews365.

Zo kan hij ook de aspecten aanwijzen voor het verval van de eerdergenoemde teams van Ferrari en Red Bull: "Ferrari verloor de complete managementtop én de sleutelcoureur (Michael Schumacher, red.). En in het geval van Red Bull speelde nieuwe motorreglementen het team parten."

"Maar wij kunnen terugvallen op exact dezelfde organisatie, dezelfde kunde en dezelfde financiële back-up als voorheen. De reglementen zijn veranderd en die hebben wij niet goed geïnterpreteerd. Maar alle pilaren die ons voorheen succes brachten, staan nog overeind."

"Dit was echt nodig"

En hoewel het team 'verloor' in 2022, ziet Wolff dat verliezen als een onmisbaar element op weg naar nieuwe successen: "Dit was nodig voor ons. Nodig om nieuwe motivatie en nieuwe energie op te doen. Het maakt dat we in Brazilië eens te meer het gevoel van winnen weer waardeerden. We hebben weer kunnen ervaren hoe moeilijk het is om terug te komen en dan niet na één slechte race, maar na een hele reeks van races waarin we niet goed genoeg waren."

"Ik denk dan ook dat als we over een paar jaar terugkijken op dit jaar, dat we zullen zeggen 'ja, dit was echt nodig'. "En bovendien beoordeel ik het team niet op één jaar, maar over een periode van tien jaar."

En zelfs al zou hij naar één jaar kijken, dan nog was het misschien niet eens zo heel slecht: "We stonden er een enkele keer echt wel goed bij. We hebben een race gewonnen, stonden tien keer op het podium en zijn als derde geëindigd in het WK. Dat is respectabel."

Ook interessant:

Als Verstappen wat minder wint, is dat goed voor F1

In de nieuwste F1-podcast van RN365 blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op het F1-seizoen 2022 en blikken ze al voorzichtig vooruit op volgend jaar. Misschien moet Max Verstappen dan maar wat minder winnen, zodat we nog wat meer spektakel zien in F1. Dat en meer bespreekt het trio in het nieuwste F1-luistervoer, dat je hieronder terug kan vinden in de player.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Mercedes

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?