Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Waarom Norris de grootste concurrent van Verstappen is

Max Verstappen staat momenteel met een ruime marge aan de leiding van het wereldkampioenschap in de Formule 1. Toch moet Verstappen niet naar de nummer twee in het kampioenschap kijken, maar vooral naar de man op de derde plek: Lando Norris.

Verstappen Canada Norris
Analyse
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen pakte in de eerste race van het jaar de overwinning en daarmee ook gelijk de leiding in de strijd om de wereldtitel in de Formule 1. Die heeft hij na negen Grands Prix en twee sprintraces niet meer afgestaan en hij lijkt op weg naar zijn vierde wereldtitel in de koningsklasse van de autosport.

De concurrentie kende echter een dramatische race in Canada. Charles Leclerc viel uit, Sergio Perez liep zware schade op aan zijn achtervleugel na een crash en ook Carlos Sainz zag de finishvlag niet. Lando Norris scoorde echter wél goede punten met zijn tweede plek in Montréal. De McLaren-coureur is met een goede reeks bezig en weet zich steeds vaker te profileren als grote concurrent van Verstappen.

Boost

De seizoenstart van Norris was niet al te best, met een zesde en achtste plek in respectievelijk Bahrein en Saoedi-Arabië. In Australië profiteerde de Brit echter optimaal van een uitvalbeurt van Verstappen en een matige race van Perez, waardoor hij zijn eerste podium van het jaar kon pakken. Vanaf China ging het helemaal crescendo met Norris, want sindsdien wist hij alleen in Monaco niet op het podium te eindigen.

De upgrade in Miami heeft McLaren een duidelijke boost gegeven en bleek een significante stap vooruit. Daar waar ook Ferrari en Red Bull inmiddels verbeteringen aan de auto hebben doorgevoerd, lijken die van het team uit Woking toch het beste tot hun recht te komen. Sinds Miami hebben Norris en Oscar Piastri namelijk elke race om de overwinning kunnen vechten.

Daarnaast wist Norris in Miami de eerste overwinning uit zijn Formule 1-carrière te veroveren. Dat zal ongetwijfeld voor een extra lading zelfvertrouwen hebben gezorgd en Norris zal nu zelf ook overtuigd zijn van het feit dat hij wel degelijk kan winnen in de koningsklasse van de autosport. Een tweede zege heeft hij nog niet kunnen boeken, maar het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat die eraan komt.

Bovendien is de 24-jarige Brit een van de weinige coureurs die tot nu toe in alle races punten wist te scoren. Leclerc en Sainz waren tot de race in Canada nog niet uitgevallen, maar zagen daar dus de finishvlag niet. Het laat zien dat de McLaren van dit jaar uiterst betrouwbaar is, want ook Piastri heeft nog geen DNF genoteerd. Een auto die degelijk zijn rondjes blijft rijden zorgt er in ieder geval voor dat je langer mee kan doen in de strijd om de prijzen.

Daar komt ook nog bij dat Norris nu bijna standaard op het podium staat. Zijn teller staat nu op vijf podiumplekken uit negen races, waarvan de laatste vier in de afgelopen vijf races. Norris lijkt klaar te zijn voor de titelstrijd, net als zijn team. De auto lijkt alleen maar beter te worden en dan is de Brit een gevaarlijke klant voor Verstappen. Al moet Norris dan nog wel even 63 punten goed maken...

Ook interessant:

Was de Grand Prix van de Canada de leukste race van het seizoen? Misschien wel. Regen zorgde voor glibberige omstandigheden, spektakel en crashes, waarna Max Verstappen zich tot koning kroonde. Maar hoe cruciaal was deze zege nou voor de titelstrijd? Kom er maar in, Joris Mosterdijk, Tom Coronel en Ruud Dimmers! 

Als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"