Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Waarom Red Bull niet in protest is gegaan tegen Mercedes

In aanloop naar het Grand Prix-weekend in Qatar maakte Red Bull duidelijk dat Mercedes mogelijk een protest kon verwachten. Het kwam er echter niet. Christian Horner legt uit waarom.

Sinds de Grand Prix van Groot-Brittannië merkt Red Bull op dat Mercedes steeds sneller en sneller wordt op de rechte stukken. In Brazilië kwam die topsnelheid van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas tot een hoogtepunt, tot frustratie van Christian Horner en Helmut Marko. Men wees bij de Oostenrijkse renstal vooral naar de achtervleugel van Hamilton, die niet helemaal in orde zou zijn. Red Bull verdenkt Mercedes er namelijk van dat de achtervleugel flexibel is en ze op die manier op sluikse wijze extra snelheid produceren op de rechte stukken. Op vrijdag voorafgaand aan het Qatarese Grand Prix-weekend gaf teambaas Christian Horner aan dat er mogelijk een protest zou komen tegen Mercedes, maar uiteindelijk heeft het team daar toch vanaf gezien.

Dreigement Red Bull heeft gewerkt

Tijdens de Grand Prix werd voor Red Bull duidelijk dat Mercedes weer terug op haar oude niveau was qua snelheid op de rechte stukken. "We zagen dat de snelheid van Mercedes weer voor de eerste keer in heel veel races binnen de verwachtingen lag." Om die reden besloot Red Bull van een protest af te zien. Men denkt dat de flexibele achtervleugel door Hamilton dit weekend niet is gebruikt en plots was Mercedes niet meer zo superieur op de rechte stukken,. "Het is bemoedigend dat dit de eerste keer was sinds Silverstone dat we hun topsnelheid wisten te matchen", aldus Horner.

Red Bull ziet spoken

Op aandringen van de FIA kwamen er dit weekend extra tests voor de achtervleugel. Die werden op zaterdag uitgevoerd door de FIA, maar dit werd alleen gedaan om informatie te verzamelen. Er zouden geen straffen uit voorkomen mocht er een achtervleugel worden gevonden die enorm flexibel was. Volgens Toto Wolff ziet Red Bull spoken, nadat er op vrijdag foto's werden rondgestuurd waarop het bewijs van de flexibele achtervleugel van Mercedes te zien zou zijn. "Wie zou die foto's toch hebben rondgestuurd. Wat een shock! ", impliceerde hij Red Bull op cynische wijze. "Wat zien jullie op deze afbeeldingen?", vroeg hij aan het journaille. "Ik kan er niets aan zien, behalve iets dat gekrast is." "Een spook! Ik weet niet waar ze de foto vandaan hebben en wat het moet aantonen. Het is een spook!"

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"