Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Waarom Red Bull zich totaal geen zorgen maakt over het volgende F1-seizoen

Red Bull was tot aan het einde van vorig Formule 1-seizoen volop bezig met de titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. Velen verwachtten een achterstand in 2022, maar momenteel leidt het team met een ruime voorsprong beide kampioenschappen. Helmut Marko maakt zich dan ook geen zorgen over 2023.

De titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton ging in 2021 door tot aan de allerlaatste race van het Formule 1-seizoen. Mercedes maakte ineens enorme stappen, vooral qua motorvermogen, waardoor Red Bull door moest ontwikkelen tot erg laat in het jaar. De focus werd dus later dan een aantal concurrenten verlegd naar 2022. Toch leidt de Oostenrijkse renstal bij het ingaan van de zomerstop beide wereldkampioenschappen. Verstappen staat in de stand ruim 80 punten voor op Ferrari-coureur Charles Leclerc en de voorsprong bij de constructeurs is bijna 100 punten in het voordeel van Red Bull. Adviseur Helmut Marko maakte zich geen zorgen over de projecten van Red Bull. "Vorig jaar schreven velen dat we in 2022 een of twee seconden achter zouden liggen", laat hij optekenen bij Motorsport-Total . "Dit omdat we gedwongen waren het chassis tot aan de laatste race door te ontwikkelen, om zo maar enige kans te maken tegen de 'Brazilië-motor' van Hamilton." Het project van 2022 kwam echter niet in gevaar, zo blijkt wel uit de WK-stand.

Marko bedankt de boekhouder van Red Bull

Waarom ging de transitie van 2021 naar 2022 zo goed voor Red Bull? Marko legt uit: "We hebben een solide team en weinig verloop (qua werknemers, red.). Het gebeurt wel eens dat iemand vertrekt, maar er is binnen onze aerodynamica-afdeling niet iets groots veranderd." Dit is volgens hem zeer belangrijk binnen het team. De juiste mensen op de juiste plaats, zonder al te veel verandering. "Het feit dat we zo'n solide en gepassioneerde groep hebben, maakte het mogelijk", aldus Marko, die nog één werknemer in het specifiek looft: "Onze boekhouder, vanwege het feit dat hij op deze manier omgaat met het budgetplafond."

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"