Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Waarom Verstappen geen enkele ronde op zachte banden heeft gereden

Max Verstappen kende een succesvolle testdriedaagse, maar het zachte rubber zat op geen enkel moment onder zijn F1-bolide geschroefd.

Verstappen Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Op dag één stond hij bovenaan, op dag drie ook in de bovenste regionen, maar Max Verstappen reed geen enkele ronde op de zachte banden. Zelfs op vrijdagmiddag tijdens de laatste testuren niet, terwijl dat traditioneel gezien het moment is om het gaspedaal wat dieper in te drukken en op zachte banden een scherpe tijd te noteren.

Maar dat was dit jaar bij Red Bull niet het geval. Het team reed deze testdagen niet op de zachte banden, terwijl we bijvoorbeeld Ferrari veelvuldig naar het rode rubber zagen grijpen. Ook Mercedes kon het op vrijdag niet laten om de C4- en C5-banden aan de tand te voelen. Mede daardoor was Verstappen in de tijdenlijst 'slechts' op P4 te vinden aan het einde van de laatste testdag.

Dat hij niet bovenaan het scorebord stond, had een reden. Hij verklaart tegenover onder meer RacingNews365. "Het plan deze vrijdag was om ons niet te focussen op de rondetijden. Het doel was om de lange runs te rijden en de auto beter te begrijpen. Daar lag dus de nadruk op."

C3 = zacht?

Toch zou je ook kunnen stellen dat Verstappen wel op de zachte banden heeft gereden. Alle vijf bandensoorten waren tijdens de testdriedaagse beschikbaar. Van de hardste C1- tot en met de zachtste C5-band.

Tijdens het raceweekend in Bahrein wordt er door Pirelli volgende week een selectie gemaakt van drie bandensoorten. Gedurende het Grand Prix-weekend zullen de C1-, C2-, en C3-banden beschikbaar zijn. De C1 gaat dan door het leven als de harde band, de C2 als de medium band en de C3 als de zachte band.

En laat Verstappen al zijn snelste ronden op woensdag en vrijdag nou op die band hebben gereden. Met het oog op volgende week had het dan ook weinig nut om de C4- of C5-band uit te proberen, want tijdens het GP-weekend op hetzelfde circuit worden ze niet gebruikt.

Met zijn snelle ronden op de C3-band heeft Verstappen, en ook Perez, dus meer dan genoeg nuttige data kunnen verzamelen in aanloop naar de kwalificatie volgende week.

Ook interessant:

Verstappen wacht cruciale vuurdoop met Red Bull in Bahrein

Ja, beste Formule 1-fan, niet alleen de Formule 1-begint weer, maar ook de RacingNews365 Formule 1-podcast is terug van weggeweest. En dat na toch wel een enerverende winterperiode. Beluister 'm hieronder! Liever via YouTube? Dat kan ook. Dan druk je op deze link.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 wintertest Bahrein 2024 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs