Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Waarom Verstappen in Monaco volgens Red Bull minder snel was dan Perez

Max Verstappen moest in Monaco het hele weekend teamgenoot Sergio Perez voor zich dulden. Van de eerste tot en met de derde vrije training en in de kwalificatie was Checo uiteindelijk de betere van de twee. Christian Horner legt uit hoe dat kwam.

Verstappen Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Een verrassende overwinning voor Red Bull in Monaco, terwijl de twee coureurs vanaf P3 en P4 de race waren begonnen. Het was Sergio Perez die vanaf de derde plek, na een afwijkende strategie en wat Ferrari-geblunder, met de zege aan de haal ging. Verstappen moest aansluiten op P3.

Na de race is Horner logischerwijs blij met de zege. "Het was een geweldige race, met regen die niemand verwachtte. Dat was chaotisch, maar het was niet mogelijk om te racen in die omstandigheden. Daarna draaide het om het punt waarop we van de regenbanden naar de intermediates of de droogweerbanden konden wisselen. Dat moest je op de juiste wijze inschatten. Wij hebben de juiste keuzes gemaakt."

Hij looft dan ook winnende coureur Perez. "De prestatie van Checo was prachtig. Hoe hij pushte tijdens de in-lap op de intermediates, maar ook op de out-lap op de droogweerbanden. Toen was het een kwestie van de race managen tot het einde", vertelt hij aan onder meer RacingNews365.

Verstappen minder comfortabel

Alhoewel Verstappen in de kwalificatie in zijn laatste Q3-poging even heel snel leek te gaan, moest hij door een crash van Perez genoegen nemen met P4. In de race zette hij deze om in P3, maar toch leek Verstappen het hele weekend niet goed in zijn vel te zitten.

Christian Horner heeft daar wel een uitleg voor. "Checo wist een set-up te vinden waar hij blij mee was. Verstappen heeft tijdens de trainingen, maar ook zelfs nog tijdens de kwalificatie echter constant gespeeld met zijn set-up."

"Max was uiteindelijk nooit helemaal blij met de voorkant van zijn Red Bull-bolide. Perez heeft daarentegen qua afstelling een window gevonden van zijn auto waarin hij zich gewoon comfortabel voelde", aldus de Britse teambaas, die onder de indruk is van de Mexicaan.

"Checo is in de vorm van zijn leven en het was echt geen eenmalige opleving. Hij is enorm in vorm, maar we hebben beide coureurs nodig die samenwerken, want Ferrari heeft de snellere auto, zeker in de kwalificatie. Samen moeten we hen pakken."

Ook interessant:

Red Bull mag haar handjes dichtknijpen met foutenfestival Ferrari

Ferrari leek zeker van winst, maar vergooide alles. Hoe kan dat? Dit en meer, waaronder ook de F1-kansen van De Vries, hoor je in deze nieuwe aflevering met Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk.

Formule 1 GP Monaco 2022 RN365 Nieuwsdossier

28 reacties

Meest gelezen

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Goed nieuws voor Ferrari: FIA versoepelt F1-motorregels