Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Waarom Verstappen nooit bezwijkt onder de druk

Max Verstappen maakt zelden fouten en bezwijkt nooit wanneer hij onder druk staat. De Formule 1-wereldkampioen zelf en zijn vader Jos Verstappen leggen uit hoe dit zo is ontstaan.

Max Verstappen is de koning als het gaat om presteren onder druk. Dat was al in zijn eerste race bij Red Bull duidelijk te zien toen Kimi Raikkonen in de nek van de Nederlander hijgde in strijd voor de overwinning. Verstappen hield zijn hoofd koel en werd de jongste Grand Prix winnaar ooit. Sinds die tijd lijkt het zelfvertrouwen van de nuchtere Limburger alleen maar te zijn gegroeid en maakt anno 2022 nauwelijks tot geen fouten. De wereldkampioen legt uit dat zijn vermogen om onder druk te presteren inderdaad met 'zelfvertrouwen' te maken heeft. Het ontspannen zijn zat er bij Verstappen al van jongs af aan in vertelt hij in een interview met Servus . "Mijn vader was altijd hard, maar ik was altijd vrij ontspannen. Volgens hem was ik vaak te ontspannen en moest ik wat meer gefocust zijn. Maar ik had zoiets van: 'Ik zie wel wat er morgen gebeurt'."

Jos Verstappen maakte zich zorgen

"Ik maakte me zorgen daarover", voegt vader Jos Verstappen toe. "Wanneer je voor een team rijdt moet je ze bellen en laten merken hoe graag je het wil. Max had alleen contact met zijn race-engineer en onze data-engineer en dat was het." De wereldkampioen stond er dus anders in dan zijn vader en 'wilde zoiets niet forceren'. Verstappen sr. is daarin een stuk meer gedreven. "Ik wil weten wat er speelt. Ik wil weten waar de nieuwe onderdelen vandaan kwamen. Ik wist dat vaak ook eerder dan dat hij dat wist." Vader Jos ziet echter in dat zijn zoon daarin anders is en na de successen die hij heeft geboekt snapt hij dat dit het beste voor zijn zoon werkt. "Op deze manier blijft hij rustig en dat werkt het beste voor hem."

Viaplay
x
Red Bull Horner maakt einde aan speculaties omtrent Red Bull-toekomst