Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Waarom Verstappen vroeg wil stoppen: "Dan ben ik niet meer op mijn toppunt"

Max Verstappen speculeert regelmatig over wat hij gaat doen nadat zijn contract bij Red Bull in 2028 is afgelopen. Blijft hij in de Formule 1 of niet? Een ding staat vast, een definitief besluit daarover zal er nog lang niet komen. Het gaat bij Verstappen om het gevoel.

Max Verstappen is op het moment op de top van zijn kunnen. De tweevoudig wereldkampioen domineert de Formule 1 en met zijn Red Bull heeft hij dit seizoen alweer vier van de zes races gewonnen en heeft hij een ruime voorsprong op de nummer twee, teamgenoot Sergio Perez. Mede door alle regelwijzigingen en veranderingen heeft Verstappen dit seizoen al meermaals laten doorschemeren over zijn toekomst in de Formule 1 te twijfelen.

Het contract van de Nederlander loopt door tot en met het einde van 2028. Tot die tijd is Verstappen zeker te zien in de Formule 1. Maar wat er daarna gaat gebeuren? Het lijkt in de sterren geschreven te staan. Tegenover Sky Sports legt Verstappen nog maar eens uit waarom hij twijfelt. "Ik hou van racen. Anders zou ik niet op de simulator zitten en ook andere dingen doen. Maar dat is precies het ding. Ik hou ook van andere soorten race-klasses", begint Verstappen.

Meer dingen meemaken

"Ik weet dat ik 31 ben aan het einde van mijn contract. Ik ben graag competitief. Ik wil graag winnen. Maar als je jezelf niet kan motiveren om naar elke race te gaan, dan denk ik dat je jezelf moet afvragen of je echt wil doorgaan en nog eens 25 races wil rijden. Ik wil meer dingen meemaken in mijn leven en ik wil dat niet doen als ik 40 of 50 ben. Want dan ben ik niet op het toppunt van mijn kunnen. Als ik 31 ben, ben ik er vrij zeker van dat ik nog steeds in staat ben om geweldige dingen te doen", geeft Verstappen aan.

"Ik wil niet 25 races per jaar reizen en daarnaast ook nog eens naar het Verenigd Koninkrijk reizen om bij de fabriek werkzaamheden te verrichten of verplichtingen te hebben. Dat is te veel. Ik begon met racen toen ik vierenhalf was en competitief toen ik zeven was. Het is genoeg geweest om zoveel van thuis te zijn."

Ook interessant:

Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco

Daar is 'ie weer, de nieuwste RN365 F1-podcast. Dit keer blikken Coronel, Dimmers en host Mosterdijk terug op de GP van Monaco. Het geweldige weekend van Verstappen, het dramatische weekend van Perez en nog heel veel meer onderwerpen passeren de revue. Beluister 'm hieronder!

Mis niets van het F1-seizoen 2024 en download de F1-kalender eenvoudig voor jouw smartphone of PC.

Download de F1-kalender

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Red Bull gewaarschuwd voor vertrek Verstappen bij aanblijvende onrust