Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Waarom Wolff geniet van de tegenvallende prestaties bij Mercedes

Na een zeer dominante periode in de Formule 1 is Mercedes in 2022 teruggezakt naar de derde plaats in de constructeursstand. Teambaas Toto Wolff kan er echter van genieten.

Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mercedes-teambaas Toto Wolff blijft ook in 2022 positief over de prestaties van het Formule 1-team, al moeten ze op dit moment genoegen nemen met de derde plaats in de constructeursstand. Red Bull en Ferrari zijn momenteel qua prestaties nog sterker, maar de Oostenrijker geniet van de positie waarin zij zich nu verkeren.

Een uitdaging is het volgens Wolff ook niet. "Ik heb in mijn hele leven veel lastigere periodes meegemaakt, niet zo zeer in de Formule 1", legt hij uit aan Square Mile. "Dit ligt eigenlijk nog binnen mijn comfortzone. Ik geniet er op dit moment van om het fout te doen, omdat dit naar mijn mening de basis legt voor toekomstige successen op de lange termijn."

"We hebben acht opeenvolgende wereldkampioenschappen gehad. Dat is in geen enkele andere sport gedaan en ik denk dat ik wel weet waarom", aldus Wolff, die wel moet toegeven dat er fouten zijn gemaakt binnen het team. "Uiteindelijk komt het neer op de natuurkunde, en dat hebben we verkeerd gedaan."

Wolff heeft vertrouwen in zijn team

"We zijn nog steeds dezelfde groep mensen met ambitie, kracht, hulpmiddelen en financiële middelen", benadrukt Wolff. "Misschien moeten we hier en daar nog wat bijschaven - mentaal speelt het ook een rol - maar ik geloof dat dit team alles heeft wat nodig is om succesvol te zijn."

De teambaas van Lewis Hamilton en George Russell ziet echter plannen op de lange termijn voor zich en blijft realistisch: Mercedes zal niet ineens weer domineren. "Ik denk niet dat het concept van onze auto aan het einde van dit seizoen op miraculeuze wijze een seconde voor de rest zal liggen, maar we kunnen onszelf al wel succesvol noemen als we een inhaalslag hebben gemaakt."

"Het veld zal weer dichter bij elkaar komen en de tijdswinst van teams zullen wat af gaan nemen. In deze business is dat altijd zo geweest, dus het wordt uiteindelijk een gevecht tussen drie of meer teams die aan het einde van het seizoen strijden om de overwinning", zo voorspelt Wolff.

Ook interessant:

Weergaloze Verstappen heeft Leclerc bijna op de knieën

Wat een race! In de nieuwste RN365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de knotsgekke GP van Hongarije, met het falende Ferrari en de schitterende Verstappen en meer als onderwerpen. Beluister 'm snel!

Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

13 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen