Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Was Mercedes aan het sandbaggen? "Waarom zouden we?"

Was Mercedes aan het sandbaggen tijdens de wintertests? Toto Wolff stelt van niet en gaat ook in op de woorden van George Russell, die toegaf dat de W15 soms aan het stuiteren was.

Hamilton Russell Bahrain 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na de wintertests was het niet helemaal duidelijk waar Mercedes stond. Lewis Hamilton en George Russell gleden de ene keer alle kanten op en konden na wat aanpassingen dan weer snelle tijden noteren. Het riep vragen op of Mercedes aan het sandbaggen was en nu, tijdens het Grand Prix-weekend in Bahrein, zou kunnen verrassen. Toto Wolff denkt van niet.

"We zouden wensen dat we aan het sandbaggen waren", lacht Wolff tegenover onder meer RacingNews365. "Maar waarom zouden we dat doen? Het is belangrijk om te weten waar je in de pikorde staat en op welk gebied je snelheid mist. We hebben de wintertests traditioneel benaderd."

Stuiteren

Dan waren er nog de woorden van George Russell. De Brit gaf namelijk toe dat Mercedes weer last had van porpoising. Wolff beaamt dat en wijst naar de reglementen. "Het stuiteren is duidelijk al een paar seizoenen een kenmerk van onze auto, maar ik zou zeggen dat het meer bij deze reglementen hoort. We zien de andere auto's ook stuiteren, al is het minder erg.

Maar waar komt het door? "De ground effect-reglementen hebben als gevolg dat je de auto's zo laag mogelijk bij de grond wil afstellen. Het stuiteren is dan een effect dat kan optreden. Ik hoop dat we een paar hulpmiddelen hebben gevonden om het zo goed mogelijk af te stellen."

Mede door het stuiteren kende Mercedes twee lastige jaren. Toch heerst er optimisme bij de formatie van Wolff. "Ik vind het tof dat ons personeel het zeer positief benadert. Het doet me denken aan 2013 en 2014, de jaren waarin ik het geluk had om voor het eerst met dit team te werken. De gehele organisatie bruiste en dat gevoel heb ik nu opnieuw. De stemming is goed, er heerst een goede sfeer in het team we werken goed samen en we hebben vertrouwen in elkaar. Het is gewoon fijn om hier te werken."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Bahrein 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China