Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wat Perez was geworden als hij geen Formule 1-coureur was geweest

De Formule 1 is maar voor een handjevol coureurs weggelegd. Elke rijder droomt van een carrière in de hoogste raceklasse van de autosport, maar een plan B hebben is geen overbodige luxe. Sergio Perez had in ieder geval een compleet andere carrière gekozen.

Red Bull-rijder Sergio Perez was naar eigen zeggen een advocaat of bankier geworden als hij niet verder was gekomen in zijn autosportcarrière. De teamgenoot van Max Verstappen denkt hier hetzelfde portie adrenaline terug te vinden als in de racewereld. Op zesjarige leeftijd begon Perez met karten in Mexico, waarna hij op vijftienjarige leeftijd naar Europa verhuisde om de single-seater ladder te beklimmen. Uiteindelijk debuteerde hij in 2011 in de Formule 1 voor Sauber, waar hij direct indruk maakte. Na één jaar McLaren en een lange tijd bij Force India/Racing Point kreeg hij een stoeltje bij Red Bull. In een podcast van TAG Heuer blikt hij terug op zijn carrière en legt hij uit dat een baan in de advocatuur of in de bankensector ook een mogelijkheid was. "Ik denk dat je daar een soortgelijke dosis aan adrenaline krijgt. Ik vind adrenaline leuk, en dus ook de beroepen die dit opwekken."

Perez zou binnen de sportwereld blijven

De sportwereld gedagzeggen zou Perez niet kunnen. Mocht hij voor een andere carrière hebben gekozen, dan wil hij nog steeds actief blijven in deze branche. "Iets binnen de sport, denk ik dan wel. Waarschijnlijk een advocaat die een sporter helpt met zijn contract, of een soort manager." "Ik vind het sportleven erg leuk, het uitzoeken hoe zaken beter kunnen en hoe je jezelf verbetert." De sportwereld is volgens Perez zwaar, maar zeker aan te raden. Mochten zijn kinderen dit ook ooit willen, dan zal hij ze daar volledig in steunen. "Het is een zware, zware carrière", moet hij wel toegeven. "Ik denk dat het bij elke carrière veel van iemand vraagt om de top te bereiken." "Maar als mijn kinderen dat willen, daar alles voor willen geven en zich professioneel opstellen op jonge leeftijd, dan steun ik ze. Dit kreeg ik ook van mijn ouders, dus ik doe hetzelfde voor mijn kinderen. Het maakt me niet uit of ze F1-coureur willen worden of advocaat. Ik steun ze bij alles wat ze willen doen. Ik zal ze pushen, zodat ze alles geven wat ze in huis hebben, als ze dan nog niet het talent hebben, dan zorg ik dat ze in ieder geval alles hebben gegeven. Dat is wat telt."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'