Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

Wat we weten over de Formule 1-auto's van 2020

De tweede week van februari staat in de Formule 1 grotendeels in het teken van diverse teampresentaties. De nieuwe auto's worden voorgesteld aan het publiek en geven antwoorden op diverse vragen over zowel de kleurstellingen als de technische veranderingen van de bolides.

Toch zijn we in de aanloop naar de presentatieweek al een hoop wijzer geworden over hoe de nieuwe auto's van de teams eruit gaan zien. Van Mercedes en Haas F1 hebben we zelfs al compleet nieuwe liveries gezien, terwijl van de Haas-bolide ook gefluisterd wordt dat het al daadwerkelijk de nieuwe bolide in vol ornaat was.

Op het gebied van nieuwe kleurstellingen moeten de grootste klappers mogelijk nog komen. Ingegeven door de naamsverandering van Toro Rosso naar Alpha Tauri, komt dat team hoogstwaarschijnlijk met een compleet nieuw kleurenpalet op de proppen. Het team hintte naar donkere (zwart)tinten, mogelijk voorzien van zilvergrijze accenten. Het team duikt met een zwarte livery mogelijk in het gat dat Haas F1 achterliet toen het afscheid nam van hoofdsponsor Rich Energy. De nieuwe Toro Rosso zal vanwege de intensieve samenwerking veel gelijkenisaen vertonen met de Red Bull-bolide van vorig jaar.

Williams, nog zo'n team dat hint naar een nieuw likje verf op de doorgaans blauw-witte bolide. In teaserfoto's- en filmpjes komt de kleur rood vaak terug als thema, wat kan verwijzen naar de Rokit, de hoofdsponsor van het team, die in de Formule E bijvoorbeeld al het team van Venturi grotendeels rood kleurde.

Met alle respect voor teams als Alpha Tauri en Williams, Mercedes, Ferrari en Red Bull zijn toch de teams waar met de meeste aandacht naar wordt uitgekeken. Hebben de bollebozen mogelijk iets gevonden om het verschil te maken in de top drie die eind vorig jaar zo dicht bij elkaar zat? Wie heeft welk concept goed bij de ander afgekeken?

Van de Ferrari wordt gezegd dat er bij het ontwerp ervan goed is gekeken naar de Red Bull- en Mercedes-bolides. Aerodynamisch gezien liet de SF90 van vorig jaar namelijk te wensen over, op dat vlak waren de genoemde concurrenten juist weer heel sterk. Vanuit Italië doen verhalen de ronde dat Ferrari bovendien voor een retrolivery gaat, een kleurstelling die Gilles Villeneuve en Jody Scheckter moet eren.

Op dat vlak hoeven we van Red Bull bar weinig te verwachten. Uit de promovideo's die Red Bull in Nederland opnam konden we al concluderen dat er voor wat betreft de kleurstelling weinig te veranderen staat. Het chassis werd richting het eind van het vorige seizoen steeds beter en men zal op de ingestoken weg willen voortborduren. Verwacht dus opnieuw een auto met een hoge rake en een rijkheid aan vleugeltjes in het aerodynamisch gevoelige gebied vóór de sidepods, typische kenmerken van de bolides van de hand van Adrian Newey.

De teams die achter de top drie strijden om de vierde plaats, waaronder Renault en McLaren, kunnen eveneens met een opgefriste livery verrassen. De teamkleding van het fabrieksteam laat veel wit zien, terwijl klantenteam McLaren het papaya-oranje mogelijk combineert met meer zwart, dan wel blauw.

Alles wijst erop dat de blauwe accenten ook voor de Racing Point bolide behouden blijven, evenals de roze basiskleur. Dat staat over een jaar sowieso wél te veranderen, als het team verder gaat onder de naam Aston Martin.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Horner: 'Achterbakse actie van één van onze concurrenten'