Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mark Webber

Webber: "De Formule 1 moet Verstappen koesteren"

Voormalig Formule 1-coureur Mark Webber is van mening dat Max Verstappen Nederland heeft 'betoverd' en vindt dan ook dat de Formule 1 de Nederlander moet koesteren.

Verstappen orange army zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Max Verstappen wist in een controversieel einde van de Grand Prix van Abu Dhabi Lewis Hamilton in te halen en zo zijn eerste wereldtitel op zijn naam te schrijven. De Nederlander en de Brit waren het hele jaar door in een bloedstollende strijd voor de titel verwikkeld en het was eerstgenoemde die uiteindelijk aan het langste eind trok.

Toen de Red Bull-coureur op 17-jarige leeftijd toetrad in de Formule 1, trok hij al snel de aandacht van de autosportwereld. Verstappen heeft miljoenen fans en zonder hem zou er afgelopen jaar geen Grand Prix van Nederland zijn gehouden. De Nederlander wist die race te winnen voor een uitzinnig thuispubliek.

Mark Webber vindt dat de Formule 1 het beste uit zijn aanwezigheid in de sport moet halen en somt op waarom hij Verstappen zo'n bijzondere coureur vindt. "De volwassenheid die hij op jonge leeftijd liet zien toen hij in de sport kwam, het ongekend hoge vertrouwen in zichzelf en zijn gevoel voor de auto's en dat op het hoogste niveau. Deze auto's zijn niet makkelijk om snel onder de knie te krijgen", zegt de Australiër bij Channel 4.

Red Bull en Verstappen passen bij elkaar

Webber vindt dat de Nederlander en zijn team goed bij elkaar passen. "Red Bull heeft na optredens in de kartsport en de Formule 3 het risico genomen. Hij is helemaal waar Red Bull voor staat, namelijk concurreren en hard racen", aldus de voormalig Red Bull-coureur.

De Australiër is onder de indruk van de manier waarop de Nederlandse fans zich achter de Nederlander scharen en volgens hem komen coureurs als Verstappen maar eens in de zoveel jaar voor.

"Verstappen heeft een land betoverd, kijk naar de Nederlandse Grand Prix van dit jaar. Dat was fenomenaal voor de sport en ook een nieuwe maatstaf voor de F1. Deze coureurs komen eens in de tien jaar voorbij. Verstappen is absoluut fenomenaal en de sport zou hem moeten koesteren."

Verstappen mag trots zijn

Verstappen trekt zich volgens Webber niks aan van de reputaties van anderen en dat heeft hem dit jaar goed gedaan. "Hij keek al heel lang naar de Formule 1. Hij zag Lewis de sport domineren en had zoiets van 'daar wil ik een stukje van'."

"Hij wordt niet overrompeld door individuen en is wars van de reputaties of prestaties van mensen. Hij ziet het gewoon als 'dit is mijn terrein, ik ben een coureur en ik ga mijn aanwezigheid laten voelen'. Dat doet hij buitengewoon goed", vindt de Australiër.

De oud-F1-coureur is van mening dat Verstappen trots mag zijn op wat hij dit jaar bereikt heeft. "Hij nam het op tegen Lewis, maar het putte hem niet uit. Ja, hij had die lekke band in Bakoe en de crash op Silverstone, wat de schuld was van Lewis."

"En in Saoedi-Arabië ging Max een beetje te ver, vond ik. Ze hebben dus beiden hun beproevingen gehad, maar hij (Verstappen, red.) weet dat hij uiteindelijk een hongerige Hamilton heeft verslagen, een fitte Hamilton", aldus Webber.

Ook interessant:

Zelfs Hamilton was geen kampioen geworden in de Red Bull van Verstappen

Tom Coronel geeft flink af - 'Ga je schamen! - op Sergio Perez. Of Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk zich in die analyse kunnen vinden? Je hoort in de tweede kerstspecial van dit jaar!

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

10 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"