Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1

Wederom punten voor Russell: "Waanzinnige periode voor Williams"

George Russell weet dat hij in 2022 voor Mercedes zal rijden en lijkt niet van plan te zijn om zijn laatste F1-races bij Williams zomaar aan zich voorbij te laten gaan. Tijdens drie van de laatste vier F1-races pakte Russell namelijk punten voor Williams waardoor de Brit na afloop van de Italiaanse Grand Prix met een grote glimlach terugblikte op zijn race in Italië.

Russell Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams

George Russell moest lang wachten op zijn eerste punten voor Williams, maar sindsdien gaat het hem voor de wind. Met drie puntenfinishes in de afgelopen vier races presteert hij uitmuntend. "Het is de laatste races behoorlijk gek voor ons, we zitten op het moment in een waanzinnige periode", begint Russell zijn race-analyse tegenover RacingNews365.

"Het team is keihard aan het werk om steeds verbeteringen door te voeren en daarvan plukken we de laatste races de vruchten. Ze leveren werkelijk geweldig werk af en we weten ook heel goed hoe we het beste uit onze wagen kunnen halen. Ik ben dan ook trots om de punten binnen te halen. Het hielp ook dat we de eerste punten tijdens de Hongaarse GP pakten, want dat zorgde ervoor dat er wat druk van de schouders viel. Daardoor rijden we nu met veel vertrouwen en proberen we dit momentum zo goed mogelijk te benutten."

Williams probeerde een speciaal voor Monza gemaakte achtervleugel uit, maar door de sprintkwalificatie was het niet gemakkelijk om de vleugel goed werkend te krijgen. "We hadden gehoopt dat de vleugel ons meer zou brengen, we hadden namelijk moeite om de juiste balans te vinden. Daarnaast hadden we te maken met een sprintkwalificatie weekend, waardoor je weinig tijd krijgt om de afstelling van de wagen te veranderen. Uiteindelijk kwam het alsnog goed en konden we wederom punten pakken", aldus Russell die teamgenoot Nicholas Latifi nipt buiten de punten zag finishen.

De Brit heeft wel lovende woorden over voor zijn teamgenoot: "Het klopt inderdaad dat mijn teamgenoot Latifi het onwijs goed doet momenteel. Hij had ook een punt verdiend hier, want hij reed heel goed. Hij verbetert zich heel snel en is bezig aan een onwijs sterke periode. Je ziet dat hij blijft groeien en daarom verdient hij zijn plek ook bij het team. Nicholas levert geweldig werk af."

Ook interessant:

Max Verstappen had nooit een straf mogen krijgen

Verstappen en Hamilton die een nieuw hoofdstuk toevoegen aan hun rivaliteit. McLaren dat schittert op Monza als in de hoogtijdagen. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk hebben bijna te weinig tijd om alles te bespreken in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365.

Formule 1 GP Italië 2021 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull