Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix België 2024

Weerbericht F1 GP België: Regenspektakel in de Ardennen?

In samenwerking met Weeronline presenteert RacingNews365 het weerbericht voor de Formule 1 Grand Prix van België.

Verstappen Perez Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Komend weekend vindt de Grand Prix van België weer plaats! Het wordt een wisselvallige editie met vooral vrijdag en zaterdag buien en dat is niet voor het eerst. De racedag lijkt op papier de beste dag met overwegend droge condities.

Na enkele aangename dagen met vrij veel zonneschijn, slaat het weer in de loop van vrijdagnacht om. Vanuit het westen trekken buien over het circuit bij Spa en ook vrijdag overdag verloopt wisselvallig met geregeld neerslag en weinig ruimte voor de zon. Er zullen zeker droge perioden voorkomen en dan stijgt het kwik naar een graad of 20. Tijdens buien is het met 17 of 18 graden een stuk frisser. Waaien doet het maar weinig met een windkracht 2 of 3 uit een westelijke richting.

Zaterdag is mogelijk sprake van langdurig (lichte) regenval, al is de exacte koers van dit regengebied nog een beetje onzeker. Het kan dus ook nog best meevallen met de hoeveelheden neerslag. De zon zien we nauwelijks en de temperatuur blijft 's middags steken op hooguit een graad of 18. Het is verder wel heel rustig weer met nauwelijks wind en die wind waait uit veranderlijke richtingen.

Op de racedag zelf, de zondag, is alle regen naar het oosten verdwenen en komen er opklaringen voor in de plaats. Een heel plaatselijke bui behoort trouwens nog wel tot de mogelijkheden, maar de kans dat dit buitje precies tijdens de race valt is klein. Verder schijnt de zon dus af en toe en daarbij warmt het op naar 20 of 21 graden. De wind waait uit het noordwesten en is zwak, rond windkracht 2.

Samenvattend: als je van plan bent de training of kwalificatie ter plaatse te volgen, houd dan rekening met enkele buien of enige tijd regen en gematigde temperaturen in de omgeving van Spa. Tijdens de race wordt het weerbeeld aanzienlijk gunstiger met zonnige perioden en overwegend droge omstandigheden.

Ook interessant:

De Grand Prix van Hongarije zorgde voor flinke opschudding in de Formule 1. Een woedende Max Verstappen op de boordradio, twee McLaren-coureurs die vraagtekens hadden bij de teamorders en een touché tussen Verstappen en Lewis Hamilton. Joris Mosterdijk bespreekt alle gebeurtenissen met Ruud Dimmers en speciale gast Rudy van Buren in een gloednieuwe podcast van RacingNews365!

Bekijk je de podcast liever op YouTube? Klik dan hier.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Dreamteam? Verstappen kiest voor De Vries als teamgenoot