Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Italië 2024

Weerbericht F1 GP Italië: Thermometers schieten door het dak op Monza

In samenwerking met WeerOnline presenteert RacingNews365 het weerbericht voor de Formule 1 Grand Prix van Italië.

Verstappen Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Pirelli

De zomer zit in het noorden van Italië stevig in het zadel. Terwijl het rond het circuit van Monza tijdens de nachten niet eens afkoelt tot onder de 20 graden, stijgt het kwik in de middag naar tropische waarden van meer dan 30 graden. 

Zowel vrijdag, zaterdag als zondag wijst de thermometer in de middag een waarde tussen 32 en 34 graden aan. Dat zijn de temperaturen in de schaduw, want in de volle zon is het nog een stuk warmer. Met flink wat zon zal de temperatuur van het asfalt zelfs oplopen naar 50 tot maar liefst 60 graden. Dat is zeker iets waar de teams rekening mee zullen moeten houden. 

Vrijdag en zaterdag is het vrijwel onbewolkt, al verschijnen er zondag wel wat wolken in de loop van de dag. Bezoekers aan het circuit doen er met een zonkracht 6 goed aan om zonnebrand met een hoge factor mee te nemen. Een onbeschermde huid kan met deze zonkracht namelijk binnen 30 minuten verbranden. 

Alleen verder noordwaarts, tegen het Alpenmassief aan, kan later op de dag spontaan een onweersbui ontstaan. Deze buien hebben een lokaal karakter en trekken niet richting het circuit. Zondag komen in de loop van de dag talrijke buien tot ontwikkeling boven de hogere Alpentoppen. Zoals zo vaak in dit deel van Italië kan er dan in korte tijd veel regenwater vallen. De buien blijven echter in de berggebieden actief en zoals het er nu naar uitziet, schuiven ze niet door naar Monza. De kans op een droge race is daardoor zeer groot. 

Ook interessant:

Alarmfase 1 voor Verstappen en Red Bull na nieuwe nederlaag

De Grand Prix van Nederland werd niet het feestje waar de Nederlandse Formule 1-fans op hadden gehoopt. Lando Norris wist met een grote voorsprong te winnen op Max Verstappen, die steen en been klaagde over de RB20.

Bekijk je de podcast liever als video? Dat kan hier!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na prima start Verstappen in Singapore