Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Pascal Wehrlein

Wehrlein staat open voor Formule 1-comeback met Campos

De Grand Prix van Abu Dhabi in 2017 was voorlopig de laatste race die Pascal Wehrlein reed in de Formule 1. De Duitse coureur zou in 2021 een terugkeer in de koningsklasse van de autosport kunnen maken, met het nog te formeren F1-team van Campos.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Formula E

Begin oktober werd bekend dat er in de nabije toekomst mogelijk een nieuw Formule 1-team op de grid zal verschijnen. Het Spaanse raceteam Campos, dat onder meer uitkomt in de Formule 2 en 3, en het managementbureau Monaco Increase Management (MIM) zouden de handen ineenslaan en voornemens zijn om samen een F1-team op te richten. Dat team zou vanaf 2021 op de grid moeten staan.

Pascal Wehrlein wordt gelinkt aan een racestoeltje bij het toekomstige Formule 1-team van Campos. De voormalig F1-coureur van Manor en Sauber wordt gemanaged door MIM en kent Adrian Campos, de eigenaar van Campos Racing, goed. Toch wil Wehrlein nog niet op de zaken vooruit lopen.

"Ik weet nog niet wat er in 2021 gaat gebeuren, daar ben ik nog niet mee bezig. We zijn nog niet eens begonnen aan het 2020-seizoen, daar focus ik me eerst op. Daarna zullen we wel zien", vertelt hij aan Autosport.com.

"Ik sta open voor alles, dus ook als er een kans zou zijn om in te stappen bij Campos. Als dat een mooie kans is, dan sta ik er helemaal voor open", vervolgt de Duitser.

"Ik ben echter ook erg blij in de Formule E. Voor mij is het belangrijkst dat ik competitief ben en ik wil kunnen vechten voor de leidende posities. Ik heb twee leuke seizoenen in de Formule 1 gekend, maar het gaf me nooit hetzelfde gevoel als het winnen van een race. Mijn beste races waren de achtste plaats met Sauber in de Spaanse GP in 2017 en de tiende plaats met Manor in Oostenrijk in 2016. Dat waren geweldige prestaties, maar ze gaven me nooit dezelfde emoties als het winnen van een race."

"Ik moet kijken waar mijn prioriteiten liggen, daar is het nu nog te vroeg voor. Maar, ik sta er wel voor open", besluit Wehrlein.

1 reactie

    Breaking Lovende Verstappen: "We hebben de Honda-motor nog niet maximaal belast"