Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Welke strategische opties heeft Red Bull in de strijd tegen Ferrari?

Als de lichten vanavond doven voor de Formule 1 Grand Prix van Saoedi-Arabië heeft Red Bull tal van strategische opties. Grote vraag is echter wat Sergio Perez kan en vooral, wat Sergio Perez mag ten opzichte van Max Verstappen.

Verstappen Jeddah
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Zeg je strategieën, dan zeg je automatisch Pirelli. De Italiaanse bandenfabrikant gaat uit van één pitstop, waarbij de medium band wordt vervangen door de harde band. Echter, als de slijtage hoger uitvalt dan gedacht, dan is de tweestopper een optie. De optie om op zachte banden te starten, lijken Red Bull en Ferrari allebei links te laten liggen, aangezien geen van de vier coureurs daar nog een nieuwe set van over heeft. Een gebruikt setje kan in het geval van calamiteiten - niet ondenkbaar op dit circuit - natuurlijk altijd een optie zijn voor een eindsprint.

Tot zover de theorie. In de praktijk zal Red Bull van die ene auto die voor de beide Ferrari's uit rijdt er twee willen maken. Verstappen moet dus voorbij aan Charles Carlos Sainz en Charles Leclerc. Normaal zou je zeggen dat Sergio Perez zijn rol als tweede rijder daarin perfect kan spelen door de Ferrari's op te houden, maar op basis waarvan kan je de Mexicaan op dit moment een tweede rijder noemen? Niet op basis van het aantal punten van beide Red Bull-coureurs in ieder geval. Grote vraag is dus of Perez in alle gevallen voor eigen kansen mag gaan.

Mag Perez voor eigen kansen gaan?

Als dat werkelijk zo is, dan is het misschien wel Verstappen die juist Perez een handje kan helpen door een luis in de pels van Ferrari te zijn. Een goede start levert hem direct de beste kans op om terrein goed te maken. Lukt dat niet dan geldt voor zowel het Ferrari-duo als voor Verstappen dat de undercut een optie is om terrein goed te maken; de Ferrari's ten opzichte van Perez en Verstappen ten opzichte van de Ferrari's.

Die undercut bleek in Bahrein een ijzersterke tool te zijn, waarbij tot bijna vier seconden goed gemaakt kon worden. Echter, uitgaande van een éénstopper van medium naar hard, zal het niet makkelijk worden die harde band direct op temperatuur te krijgen om meteen snel te zijn. Overigens bleek ook DRS een sterke tool en met drie DRS-zones zijn er genoeg mogelijkheden dat effectief in te zetten.

Red Bull kan dus twee kanten uit denken. Of men kan Perez gebruiken om Verstappen naar voren te helpen, waarna het team alsnog kan aangeven dat Perez de race 'gewoon' mag winnen. Maar Red Bull kan ook Verstappen inzetten om te proberen de buffer te vormen voor Perez om zo de zege voor de Oostenrijkse formatie veilig te stellen.

Voorspelgame visual 2022

Wie wint de Grand Prix van Saoedi-Arabië 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"