Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wie is Chiel van Koldenhoven, de nieuwe F1-verslaggever van Viaplay?

Zojuist werd bekendgemaakt wie de opvolger is van Stephane Kox als F1-verslaggever van Viaplay. Chiel van Koldenhoven zal vanaf dit Formule 1-seizoen het gezicht van Viaplay in de paddock zijn.

Nadat Stephane Kox besloot niet door te gaan als Viaplay Formule 1-pitreporter, kwam de functie vrij voor het komende seizoen in 2023. Zojuist heeft de F1-streamingdienst bekendgemaakt dat Chiel van Koldenhoven de nieuwe verslaggever wordt voor de Nederlandse F1-uitzendingen. Van Koldenhoven is geen onbekende binnen de F1-paddock en komt over van de NOS. Hier is hij sinds 2018 sportverslaggever voor de Formule 1 en voor het Nederlands elftal. Voor de NOS was Van Koldenhoven bij meerdere Grands Prix al te vinden binnen de paddock. Ook verzorgde Van Koldenhoven de voetbalverslaggeving tijdens het WK in Qatar afgelopen jaar. Komend seizoen zal de journalist meereizen met het Formule 1-circus om verslag te doen van alle Grands Prix, waarbij hij een versterking zal zijn naast Viaplay-commentatoren Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk.

Van Koldenhoven een journalistiek talent

Chiel van Koldenhoven onderscheidde zich in 2021 bij NOS Sport met drie opvallende producties. Hij stond samen met een collega aan de voet van de nieuwe rubriek ‘Sportexplainer’ op YouTube. Daarin wordt een ingewikkeld sportonderwerp aan de jonge kijker uitgelegd. Hij was niet alleen gezicht hiervan, maar bedacht ook de onderwerpen, deed de research, schreef het script, regelde productionele zaken van beeld tot locatie, presenteerde en monteerde. Het leverde hem de titel 'sportjournalistiek talent' van het jaar 2021 op. De NSP-jury sprak zijn bewondering uit voor Van Koldenhoven. ';Een hardwerkende, jonge redacteur die alles in de vingers lijkt te hebben. Hij bedenkt, monteert, produceert, schrijft scripts en verhalen, vlogt en presenteert', aldus de NSP-jury.

De eerste F1-meters voor Van Koldenhoven

Van Koldenhoven maakte de afgelopen periode namens de NOS zijn opwachting bij diverse Formule 1-races, waarvan hij verslag deed. Marco Zwaneveld, Head of Sports Viaplay Nederland, is lovend over de "bevlogenheid en passie" van Van Koldenhoven. "Het is aan Chiel om zijn verwondering en ervaringen over te brengen aan de fans." Het Formule 1-seizoen, waarin liefst 23 races op de kalender staan, begint in het weekend van 3 tot en met 5 maart met de Grand Prix van Bahrein. De F1-fans zullen dan ook kennis met hem maken als verslaggever op locatie.

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"