Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Wil Alonso weer met Honda samenwerken? "De vorige keer werkte het niet"

Fernando Alonso houdt alle opties open voor 2026, het jaar waarin Honda en Aston Martin aan hun partnership beginnen. Tegen die tijd is hij 44, maar als hij nog snel is, dan ziet hij geen probleem om door te gaan.

Alonso Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na het nieuws van de deal tussen Aston Martin en Honda, laatstgenoemde partij zal vanaf 2026 de motoren aan het Formule 1-team leveren, was de toekomst van Fernando Alonso een van de onderwerpen van gesprek. De Spanjaard heeft na eerdere ervaringen een iets minder goede band met de Japanse motormaker.

Toch spreekt hij zijn lof uit over Honda, maar als er aan hem gevraagd wordt of hij in 2026 meedoet aan het project, dan kan hij nog geen antwoord geven. "Ik zou liegen als ik nu zou zeggen dat ik het al wist", zo begint hij tegenover de aanwezige pers, waaronder RacingNews365. "Op dit moment voel ik me goed, gemotiveerd, scherp en nog altijd snel. Ik geniet van het racen en wil er graag mee doorgaan."

"Ik weet echter ook dat er een dag is waarop ik wakker word en me niet meer gemotiveerd voel, of dat ik geen zin meer heb in het reizen. Of misschien zelfs dat ik niet snel meer ben. Dan ben ik de eerste die zal melden dat het misschien tijd is om te gaan."

Vorige ervaringen met Honda

"We moeten het nog aankijken", is de conclusie van de tweevoudig wereldkampioen. "Voor nu focus ik me op het heden. Hopelijk kunnen we een stap voorwaarts zetten. Racen met Honda is overigens geen enkel probleem, ook al weet ik dat het de vorige keer niet werkte."

Alonso blikt hierbij terug op het mislukte huwelijk met Honda en McLaren, waarin hij meermaals harde kritiek leverde. "Maar misschien was dat nog erger voor mijn teamgenoten, zoals Stoffel Vandoorne. Hij domineerde de F3 en de F2 en kwam dan bij een project dat nog niet klaar was. Maar ja: ze hebben nu al duidelijk bewezen dat ze competitief zijn."

"Ze wonnen de titel in 2021, de titel in 2022 en ze zullen de titel in 2023 waarschijnlijk ook gaan winnen. Ze hebben een goed pakket. Ik ben van mening dat het een mooi project wordt", zo sluit Alonso af.

Forbidden

Weddenschappen Fernando Alonso

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Monaco 2023 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken